Мадона участва в провокативна фотосесия за списание Paper и даде интервю за изданието, в което каза, че обича да провокира хората, а също така говори за целта на музиката си, предават от БГНЕС.

На кадрите 64-годишната певица позира с розова перука, целува модела Андрю Дарнъл и облизва тялото му.

На някои снимки Мадона се появи в прозрачна сива тениска и черен корсет, а на врата й има масивни бижута. В други кадри певицата се появява в мрежест чорапогащник и обувки на висока платформа.

В интервю за изданието, направено от нейния съавтор Найл Роджърс, работил с нея по хита Like a Virgin, тя каза, че иска да "провокира хората и да ги събуди". Певицата призна пред Роджърс, че не се държи така от скука, както той предположи:

„Не бих го нарекъл скука, бих го нарекъл любопитство – желанието да провокираш хората и да ги събудиш. Мразя да се повтарям”.

Певицата призна, че целта й е да даде възможност на жените чрез музиката си:

 

„Ако се замислите за всички песни, независимо дали са Like a Virgin, Material Girl, Express Yourself или Papa Don't Preach, аз много влагам в разширяването на правата и възможностите на жените. За мен е много важно. Мисля, че докато другите жени просто правеха страхотни танцови парчета, въпреки че песните бяха наистина силни и певците наистина добри, те не вложиха достатъчно смисъл в музиката си, за да накарат жените да си замислят: „Няма да живея в мъжки свят, да живея под мъжки поглед до края на живота си. Мога да гледам на живота по различен начин. Мога да имам собствен глас и собствена визия."

Тя добави, че харесва задето хората се задълбочават в смисъла на нейните песни: „Всичко, което казвам, е казано с ирония или има много значения. Ние живеем в много буквален свят. Особено сега”, добави тя.

Мадона често търпи критики за прекалено еротичните образи и провокативно поведение, което според нейните почитатели не е подходящо за възрастта й. Не само феновете я осъждат - например рапърът 50 Cent се подигра с нейните снимки на страницата си в Instagram и каза, че на нейната възраст вече е „време да се успокои“.