Принцеса Кейт се завърна в светлината на прожекторите, а това завръщане не би било възможно без ключовата роля на нейните деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Съпругата на британския престолонаследник принц Уилям, пристигна в Бъкингамския дворец за първата си обществена проява, откакто преди пет месеца съобщи новината, че е болна от рак. Принцесата на Уелс разказа как „постига добър напредък“, докато продължава курсът ѝ на превантивна химиотерапия. 

Снимка: Getty Images

Въпреки че преживява „добри и лоши дни“, тя се чувства достатъчно добре, за да направи своето завръщане на парада по случай рождения ден на краля, на което беше придружавана от децата и съпруга си принц Уилям.

ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПОРА

 

Кейт бе придружена от принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, които направиха събитието изключително важно за нея.

„Тя искаше да бъде там, за да подкрепи семейството си“, казва кралски източник, „подкрепата от децата ѝ е наистина ключова за нейното възстановяване и ще продължи да бъде“, допълва още той.

Кейт се възползва от времето си без обществени ангажименти, за да бъде пълноценна майка, да участва в училищния живот на децата и да прекарва време сред природата – нещо, което тя отдавна популяризира като полезно за менталното здраве.

Въпреки че целият парад по случай рождения ден на краля е в негова чест, изглежда, че той е повече от щастлив да сподели светлината на прожекторите с любимата си снаха.

Снимка: Getty Images

Кралят беше особено „щастлив“, че Кейт се присъедини към семейството за специалния му повод. Той добре разбира какво преживява тя и знае колко важно е от психологическа гледна точка тя да се върне в публичното пространство. Наскоро крал Чарлз също чу тежка диагноза. 

ПЪРВАТА ПУБЛИЧНА ПОЯВА ЗАРАДВА ВСИЧКИ

Тази първа официална публична проява на Кейт от Коледа насам даде огромен тласък на кралското семейство след шестте трудни месеца. 

„Всички обичат положителните новини“, казва кралски източник. „И ако семейството може да усмихне дните на хората, това си заслужава.“

Снимка: Getty Images

През последните седмици Кейт започна да работи от дома си, като чете за работата на Центъра на Кралската фондация за ранно детство и дори участва в някои срещи в Уиндзор. Но това не означава завръщане към пълния списък с публични ангажименти. Принцесата и семейството ѝ остават фокусирани върху пълното ѝ възстановяване.