Независимо дали сте човекът, който е коленичил и гледа нагоре с надежда, или човекът, който спуска сълзи и изненада отгоре с вълнение – моментът, в който двама души се съгласяват, че бракът е добра идея и за тях, остава скъп спомен за цял живот!

Затова и предлагащите брак се подготвят за този кратък, но важен момент, сериозно и често доста продължително.

Задачата е сложна: около този момент ще трябва да може да се оформи пленителна история, която ще бъде разказвана на приятели, роднини, деца и внуци десетилетия наред.

Любимите ни знаменитости също не пестят въображение и романтика, когато предлагат брак на половинките си. Освен задължителния прескъп годежен пръстен, много звезди осигуряват на избраниците си и прекрасен спомен от момента на предложението.

Представяме ви няколко от най-романтичните предложения за брак от света на звездите.


Празнично предложение за брак

Годежен пръстен и обещанието "за цял живот" звучи като идеален подарък за който и да е празник. Затова и не се изненадваме, че мнозина избират именно празнични дни, за да предложат брак на любимите си. Тейлър Кини поиска ръката на Лейди Гага на Свети Валентин с диамантен пръстен с формата на сърце.

 

 

Тейлър Кини и Лейди Гага Снимка: Instagram

Джо Манганиело пък пожела да се ожени за София Вергара на Коледа. Същият празник избра и Матю Макконахи през 2011г., за да предложи брак на Камила Алвес.

Предложение "отгоре"

Романтичното предложение на Ludacris
Снимка: Ludacirs/Instagram



Вместо да падне на колене, рапърът Ludacris издигна приятелката си Юдокси Агнан на няколко километра над земята с частния си самолет, за да може красавицата да види предложението за брак, прожектирано с лилави букви на ливадата долу. Само няколко дни след това романтично и креативно предложение за брак, двамата се венчаха.

Приказно предложение

Пръстенът на Саша Клементс Снимка: Instagram



Ако си звезда на "Дисни", няма по-подходящо място да се сгодиш от парк Disney World. Звездата от "Училищен мюзикъл" Корбън Блу предложи на приятелката си Саша Клементс пред Замъка на Пепеляшка в Disney World в Онтарио, Флорида.

Корбин Блу и Саша Клементс
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Годежният пръстен бил скрит в стъклена пантофка.

Предложение в иглу

През 2004г. певецът Seal огранизирал пътуване с хеликоптер за него и любимата му Хайди Клум до Канадските Скалисти планини, където ги очаквало специално изградено иглу.

Хайди Клум и Seal
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изпълнителят предложил брак на супермодела в ледения „апартамент”, който бил обзаведен със спалня, върху която били разпръснати розови цветчета, а помещението било осветявано от свещи. Имало и шампанско и вкусни ястия, спомня си Хайди Клум.

Предложение на бейзболен стадион

Целият свят научи за изненадата, която Кание беше подготвил за Ким Кардашиян, когато поиска ръката й през октомври 2013г. Специалното събитие на стадиона AT&T Park в Сан Франциско бе подготвено уж за 33-ия рожден ден на риалити звездата.

Ким показва годежния си пръстен Снимка: Instagram
Снимка: nasa.gov

По време на тържеството обаче Кание поиска ръката на любимата си с молба "Моля те, омъжи се за мен", изписана на гигантското електронно табло и, естествено, 15-каратов диамантен пръстен.

Предложение в дивата природа

Катрин Мидълтън и принц Уилям
Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се сгодиха през октомври 2010г. по време на 10-дневно пътешествие сред дивата природа на Кения. Уилям поискал ръката на Кейт с 18-каратов годежен пръстен със сапфир и диаманти, който е принадлежал на покойната му майка принцеса Даяна.

Уютно предложение

Джордж Клуни и Амал Аламудин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Джордж Клуни предложил брак на Амал Аламудин по време на интимна вечеря в дома му в Лос Анджелис. Актьорът сам приготвил вечерята, а "десертът" бил 7-каратов диамантен пръстен.