Червеното, ръчно правените бижута, пътуването, гащеризоните, морето, здравословното хранене, Лондон – това е Евгения Маркова накратко. Тя е маркетинг мениджър на Fashion Days. На 29 години е, неомъжена, но с човек до себе си. Какво още е Жени и какво я прави силна и стилна...

  • С/т/илните жени: Яна Шантанова
  • Българската жена е красива и умна
  • С/т/илните жени: Меглена Кунева
  • С/т/илните жени: Дана Данина
  • С/т/илните жени: д-р Катя Паскова
  • С/т/илните жени: Петя Георгиева
  • С/т/илните жени: Полина Ал-Битар
  • С/т/илните жени: Екатерина Панайотова

С нея сядаме в едно приятно заведение с приглушена музика, тя си поръчва минерална вода и фреш от грейпфрут, а аз не мога да не започна с въпроса:

Пиеш фрешове? Това означава ли, че си привърженик на здравословното хранене?
В последно време обръщам голямо внимание на това с какво се храня. Основно заради куп здравословни проблеми.

С какво основно? Ако сега щяхме да обядваме, какво би си поръчала?
Трябва да отбележа първо, че аз съм веган – не консумирам абсолютно никакви животински продукти от около година насам. Преди това бях вегетарианец и не ядях месо и след това станах веган и се чувствам прекрасно. Много хора не разбират това. Какво щях да ям ли - може би някаква салата и нещо зеленчуково.

А комбинираш ли здравословната храна с някакъв спорт?

Напоследък основно ходя на йога. Сигурно ще прозвучи клиширано, защото напоследък се превърна в някаква мода. Но истината е, че йогата ме кара да се чувствам много добре. Казва се aщанга йога и е една идея по-динамична и по-силова от обикновената.

Заради работата разпускаш или просто поддържаш форма?
И двете.

А сега към по-сериозните теми. Какво и къде си завършила?
Учих бакалавърска степен в Германия, а специалността е Социални науки. Тя ми даде доста гледни точки и познания в най-различни сфери. Магистратурата си изкарах в Англия - Маркетинг комуникации. Работила съм в три рекламни агенции и реално от миналата година минах на страната на клиента. От една година работя във Fashion Days и съм маркетинг мениджър.


В какво основно се състои работата ти?

Основната ми задача е да накарам максимално много хора да разберат за Fashion Days, и то определени неща. Следва привличането на тези хора като членове на клуба и съответно обръщането им в клиенти.

Като шеф, колко души са под твоята шапка?

Трима. Общо 4 сме в маркетинг екипа.

Има ли мъже?
Да, цели двама. Добре е да има мъжко присъствие в офиса, за да се балансират нещата.

Какъв е стилът ти на обличане, когато си във офиса и обикновено така ли се обличаш, както в момента?
Обличам се според настроението, и в тази връзка не мога да кажа, че имам конкретен стил. Трудно ми е да го определя, защото обичам да ги смесвам – както казах – според настроението.Днес в какво настроение си?
Днес съм в добро настроение (смее се), но много исках да си облека точно тази дреха, защото по принцип много обичам гащеризони, а когато си облечеш някоя дреха, която много обичаш, това ти дава някаква допълнителна увереност.

Когато не си на работа, днес например ако почиваше, какво щеше да си облечеш – например отиваш в мола на разходка с приятелки?
Спокойно можех и по същия начин. Нямаше да сложа риза, а някаква по-спортна блуза. Или може би някоя рокля по-неангажираща и всекидневна. Нямам някакви дрехи, които конкретно нося само на работа и обратното.

Кои са любимите ти дизайнери и марки – български и чуждестранни?
Например, гащеризонът, с който съм в момента е на Capasca. Марката ми харесва, защото правят качествени неща. Прави ми впечатление, че напоследък българските дизайнери имат силно присъствие. Очарована съм от марката Gene на Лора Николаева. Тя е една идея малко по-скъпа, но нещата й са качествени, интересни и добре ушити.

А ти изкушаваш ли се често да си купуваш от нещата, които продавате сайта?
О, да! Това е лошата страна на това да работиш във Fashion Days!

Колко пари на месец харчиш за дрехи, бижута и аксесоари?

Много зависи, но всеки месец си купувам по нещо, било то и дребно. Но пък може би не като всяка жена, не си падам по шопинга и безкрайните обиколки по магазините. И всъщност много добре ми идва това с онлайн пазаруването.

Не рискуваш ли да не ти стане нещо и след това да се наложи да го връщаш?
С времето се научаваш и напоследък всичките неща, които съм поръчвала съм ги улучвала. Най-голям проблем имам с обувките, но и там се справям доста добре.

В момента си с много интересни обувки? Какви са те?
Dr. Martens.Това ли е най-скъпата дреха или аксесоар, който си си купувала някога?
Може би те са една от най-скъпите ми покупки. Купих си ги от Лондон преди година. Взех ги за 130 паунда. Сериозна сума си бяха, но са вечни и нямат скъсване.

Високи токчета носиш ли?

Нося всякакви, дори вчера ми дойде една поръчка – много дълго чакани ботуши с висок ток. В интерес на истината допреди една година не носех високи обувки, защото аз самата съм висока 176 сантиметра и се чувствах неудобно да стърча над всички. Но явно това е едно развитие на личностния ми стил - да проходя на високи токчета.

Забелязвам, че червеното е любимият ти цвят...

Преди червеното ми беше още по-голяма страст, но в последно време започнах повече да залитам по синьо-зелено, дори бежово и кафяво. Но червеното винаги си остава като страст и няма да спра да го харесвам.Значи си цветен човек?
Но едно време не бях. Всеки има един черен период в живота си, в който носи само черни дрехи. Аз го минах и през последната година реших, че искам цвят в живота си.

Съобразяваш ли облеклото си с предстояща делова среща?

Ако става дума за важна среща не можеш да отидеш както ти дойде, но пък винаги можеш да се облечеш по-строго, по-бизнес, но да сложиш цветен акцент или аксесоар, който освен това да изглежда на място.

 

Преди срещата уговарям Жени да донесе любимите си бижута и аксесоари, като очаквах тя да донесе две-три неща, но се оказа, че тя е повече от маничака на тема аксесоари...Някои от бижутата си ги правила ти самата?
Имам 4 кутии с джвъчки като мъниста, копчета, панделки, и продължавам да трупам. Когато ми остане време просто отварям кутиите и започвам да сглобявам.

Това са малка част от бижутата, които Жени е правила сама. Продължава >>