От Чили, през Испания до България. Рони Ромеро спокойно може да бъде наречен гражданин на света. От няколко години Рони Ромеро е и фронтмен на легендарната група "Рейнбоу". Избран е лично от китариста Ричи Блекмор, на мястото на някои от най-големите гласове в рок-историята, като Рони Джеймс Дио и Джо Лин Търнър. Той вече е част и от новия проект на д-р Милен Врабески – Intelligent Music Project V.

Снимка: Intelligent Music

Рони споделя, че е бил много приятно изненадан, когато открива колко невероятни музканти има в България. В последните години, той работи с някои от най-популярните рокаджии. За работата си с д-р Врабевски и неговия екип, Рони споделя:

"Когато работя с различни музканти и около мен има различни характери, понякога ми е трудно да създавам музика. Той обаче го може. Още в началото на този проект ме извади от зоната ми на комфорт. Когато хората те познават като хардрок или хеви метъл певец, ти самият започваш да си поставяш рамки."

Снимка: Intelligent Music

В началото Рони Ромеро е просто гост в петия албум на проекта Intelligent Music Project, в последните месеци обаче нещата се променят:

"Вече се чувствам изцяло част от това приключение. Разбира се, в началото трябваше да се опознаем, но вече работим две години заедно, записахме два албума. Приключихме записите на втория албум, в който участвам аз. Той е шести за групата." казва той.

Снимка: Intelligent Music

А за музиката, която създават заедно, той споделя, че най-важно е нейното послание. В този албум то е - надежда и доброта.

Повече за новия албум на Intelligent Music Project, вижте тук: