В месеца на женското приятелство поканихме Нели Хаджийска ("Търси се") да разкаже за най-добрата си приятелка. Четете внимателно текста, защото ако искате да спечелите подарък от H&M, трябва да посочите кой аксесоар принадлежи на описаната по-долу дама. И така...

Кратка история на вашето приятелство:

Коя е тя?
Тя е Мария Писарова, на 35 години, майка на 3 момчета, родени в рамките на 5 години – т.е истинска героиня! Художничка е, а картините й са толкова абстрактни, щури и неповторими, колкото е и самата тя.

От кога се познавате?

Нашето приятелство датира от първи клас!!! Още в първият учебен ден си я избрах с думите "Момиченце, мога ли да те хвана за ръка?" и до днес не сме се пускали никога! Карма ли е, съдба ли – не знам, но със сигурност нашата огромна обич и приятелство е свише!



Какво ви сближи и ви направи наистина приятелки?
Ние пораснахме заедно, просто изживяваме животите си заедно... от първи клас досега е присъствала във всички трудни и щастливи моменти в живота ми, т. е. близо 30 години сме истински заедно. На 18 години се ожени за моя първи братовчед Милен и така ми стана и роднина. Години след това тя ме запозна със съпруга ми, а сега е кръстница на сина ми!

Какво наистина обичаш в нея?
Обичам всичко в нея! Обичам смехът й, лудостта й, силата й, обичам душата й – тя има изключителна ценностна система, почти в онзи библейския смисъл на думата и винаги е могла да бъде и мой коректив. Имам й пълно доверие, мисля, че ни свързват невидими въздушни мостове, по които се спуска информацията една за друга и дори не е нужно дълго да си говорим, за да се разберем. Иначе обичам умението й винаги да ме разсмива – с нея винаги се смеем на всичко, успяваме да се надсмеем дори и на най-трудните моменти и най-големите драми – смехът - това си е нашата лична терапия!

Внимание! Ако искаш да участваш в играта на H&M и LadyZone.bg, посочи като коментар под статията кой аксесоар принадлежи на Мария! Към аксесоарите >>

Какво в стила й я прави различна и уникална?
Всичко в нея е уникално - тя обича цветни, ярки дрехи, големи абстрактни бижута, шарени шалове, дори по пижама пак е някак артистична и неподражаема! Характерна е и с дългата си къдрава коса, която си остава нейна заразена марка в годините...

Внимание! Ако искаш да участваш в играта на H&M и LadyZone.bg, посочи като коментар под статията кой аксесоар принадлежи на Мария!

Не забравяйте, че част от аксесоарите вече са раздадени!

Правила на играта с H&M >>


Какво искаш да й кажеш (дори ако вече си й го казвала)?
Искам да й кажа, че фактът, че я имам в живота си ме прави спокойна, щастлива и напълно завършена... Искам да й благодаря за всичко, което дори не подозира, че ми дава... За това, че умее да чете в душата ми, за това, че помни всичките ми лични емоции в детайли и ми ги припомня точно когато е нужно! За това, че може да остави трите си деца и да дойде вкъщи, за да си говорим цяла нощ, а след това да носи безсъние по очите си заради мен! Искам да й кажа, че тя е част от мен, че винаги я нося в душата си!

И още за приятелството: В опит да разбием клишетата! Ние питаме, Нели отговаря >>

Ние: "Като деца не сме имали кой знае какви критерии за приятелите ни, но с времето това се променя". Така ли е?
Нели: Не, напротив, по-скоро мисля, че децата имат способността да виждат аурите и душите на другият, именно за това детските приятелства са най-истински и неподправени  -и е истинско щастие когато се запазят във времето!

Ние:
 "Казват, че „мъжките приятелства” били по-здрави, защото между мъжете не е толкова силна конкуренцията". Така ли е?
Нели:
Не мисля, че мъжете по между си могат да имат толкова силна емоционална връзка, колкото могат да имат две жени, които наистина са близки...

Ние: "Когато интересите ни се променят и нямаме обща тема на разговор, приятелството замира". Така ли е?
Нели: Да, има и такива „временни приятелства“, които живеят известен период от време и после просто пътищата се разминават... но когато душите са свързани в дълбоко приятелство, мисля, че то не умира!

Ние: "Социалната среда и статус влияе на приятелството". Така ли е?
Нели: Във всички истински отношения социален статус, пари, връзки и прочее придадени стойности нямат никакво значение... точно в това е магията на истинското приятелството, че и в най-трудния момент и в най-бедното време, и в най-безумните му действия ти пак обичаш този човек! Съзнавам обаче, че приятелство, като моето с Мария, в днешното време е изключителна рядкост – ние често си представяме какви стари, сбръчкани и щури бабички ще бъдем и това ни дава спокойствието, че каквото и да става НИЕ СЕ ИМАМЕ!