„Адреналин. Ендорфини. Спиращи дъха гледки. Чист въздух. Безкрайно разнообразие от трасета. Горящи от спускането бедра. Събуждане преди изгрев слънце. Джаз на живо. Витамин D. Франция. Вал д’Изер и семплият живот в чаша шампанско. От векове шампанското се счита за изключително питие, използвано по време на важни, тържествени и специални поводи“ – споделя доктор Неделя Щонова, която води „Светът на здравето“ по bTV.

Снимка: Instagram.com/nedeliashtonova

Но какъв по-важен, тържествен, изискан, специален, скъпоценен и безценен миг би могло да има от това... че си жив?! Колко елегантно и благословено нещо е да бъдем живи. Това е празник. Празник е фактът, че дишаш, работиш, четеш, падаш, ставаш, мечтаеш… и може да сбъдваш. Да благодарим.

Снимка: Instagram.com/nedeliashtonova

Защото след всичко, което съм видяла по болниците… зная, че дори и да не си съвсем здрав, щом си жив, добър, осъзнат, щом си жаден за смисъл и жаден за любов… щом вдигаш очи към лазура нагоре и искаш да се развиваш… ти имаш сила да сбъдваш!

Снимка: Instagram.com/nedeliashtonova

И още... да бъдеш щастлив не означава само да мислиш за лазура, но да мислиш и за тъгата, за научаване на уроците, да си изпълнен с вяра, че животът си струва, въпреки болката, въпреки всичките диагнози, трудности и неразбиране. Щастието не е да имаш небе без бури и лични отношения без разочарования. Такъв филм няма! – убедена е Неделя Щонова.

Снимка: Instagram.com/nedeliashtonova

Щастието е да намираш сила в прошката, любов и надежда в битките, да толерираш стреса по елегантен начин, а също и токсичните хора... да се изправяш всеки път, след като нещо те събори. И всеки ден да откриваш здрав смисъл за съществуване, въпреки полумрака… тук-там.

Снимка: Instagram.com/nedeliashtonova

Бъдете горещи. Устремени. Смислени! И влюбени в живота. Това образува в теб такива едни вълшебни мехурчета… каквито шампанското не може – завършва винаги емоционалната и пълна с енергия водеща на „Светът на здравето“. Предаването се излъчва всяка събота и неделя от 11:30 ч. в ефира на bTV.