Над 1000 момичета от цялата страна взеха участие в 17-ото издание на националния конкурс на Dir.bg „Най-красива абитуриентка“.

Те споделиха своите незабрконкурсавими моменти от специалната вечер на своето завършване, наситени с много емоции и вълнения, в над 3150 снимки.

Рая Методиева от Елин Пелин, която се дипломира в СУ „Васил Левски”, е победителката за 2024 г.

Снимка: dir.bg

Тя бе избрана от звездното жури в състав златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн, музикалната звезда на българската сцена Тино, носителката на "Икар" Христина Джурова и миналогодишната победителка в конкурса - прекрасната Мария Тодорова.

Снимка: dir.bg

 

18-годишната млада дама впечатли журито с естествена красота, нежно излъчване, обаяние и стилна визия. Тя спечели надпреварата в изключително оспорвано съревнование, в което се включиха момичета не само от цялата страна, но и от Сърбия, Украйна и Северна Македония.

Снимка: dir.bg

 

По традиция повече за новата носителка на титлата предстои да разберете в първото ѝ интервю, в рамките на което тя ще обясни какво е усещането да получиш толкова значимо признание. Освен това ще разкаже подробности около специалната вечер на своето дипломиране, както и в каква посока ще я отведат бъдещите ѝ планове.

Снимка: dir.bg

 

За момента съвсем леко ще открехнем завесата, като разкрием, че Рая кандидатства в Академията на МВР и обича спорта. Повече за нея обаче предстои да чуете и научите допълнително. 

Конкурсът – много красота, стил и магия

И тази година палитрата от бални рокли беше изключително разнообразна – от класически до авангардни. По-голямата част от претендентките се довериха на класическите цветове - черно, бяло, червено и синьо, а други заложиха на стилна визия в телесни тонове.

Снимка: dir.bg

Някои от младите дами продължиха традицията, спирайки се на народни носии за своя бал. Други предпочетоха приказни тоалети, рокли с пера или модели тип „русалка“. 

Цялата феерия от цветове, прически, модни тенденции и много красота и настроение може да видите в конкурса „Най-красива абитуриентка“.