Звезден бейби бум беляза втората половина на 2020 година. Родителските трепети изпитаха за първи път някои от най-очарователните ни актриси и певици.

Луиза Григорова и нейната половинка режисьорът Мартин Макариев посрещнаха своя син Бран на 27 септември. В същия ден и в същата болница своята дъщеря Йоана роди и най-близката приятелка на Луиза - актрисата Весела Бабинова.

През октомври тяхната колежка Евелин Костова също стана майка на момиче, а дни по-рано певицата Веси Бонева представи в социалните мрежи своя наследник Дариел – роден на 30 септември. Театралната режисьорка Неда Соколовска роди дъщеря си Вихра преди повече от месец, а още през юли певицата Вяра Атова прегърна своя първороден син Кай.

Със сигурност нито една от младите майки не скучае в момента, а минава през всички очарователни и предизвикателни моменти около бебето си. На всеки миг се наслаждава харизматичната Луиза Григорова, защото просто й идва отвътре да бъде майка. Без курсове и излишни притеснения.

Пред LadyZone.bg тя сподели, че няма по-хубаво от това да бъдеш родител и че се чувства изпълнена с щастие и любов.

Снимка: Личен архив

Как се чувстваш в новата си роля на майка? Успяваш ли да се наспиваш?
Благодаря, чувствам се много добре. Определено ми идва отвътре да бъда майка и много ми харесва. За наспиването... (хаха) мисля, че това е почти невъзможна мисия, но не ми пречи на този етап, защото съм отдадена само на Бран и нямам други ангажименти.

Как се подготви за посрещането на сина си?
Мисля, че 9-те месеца бременност не са само за да е готово бебето за света, но и майката да се настрои за идването му. За мен това беше времето да проумея какво идва и когато се появи, бях напълно уверена и спокойна с малкия.

Имаше ли нужда от курсове, семинари и книги за родители?
Не съм посещавала курсове за това как да бъда родител. Посъветвах се само с една прекрасна жена и млада майка - Криси от "Сгушени", която ми обясни надълго и нашироко всичко за кърменето и бебеносенето. Сега съм й безкрайно благодарна, защото и двете неща ни се получават много добре с Бран.

Рано ли започна да пазаруваш или по-скоро в последния момент? Имаше ли списък?
Имах списък, да. Обичам да си правя списъци, когато пазарувам. Започнах от края на 7-ми месец малко по малко да набавям нужните неща и до средата на 9-ти вече имахме всичко.

Количката, леглото, биберон или друго – кое трябва да се избира с най-голямо внимание за удобството на майката?
От опита си досега мога да кажа, че количката е много важна, особено за майки като мен, които не живеят близо до парк, а се разхождат дълго всеки ден. Нашата количка е лека, минава отвсякъде и се сгъва компактно - трите компонента, които са най-важни според мен. Леглото също е доста важно. Преди да се роди малкият си мислех, че няма значение дали леглото се люлее, сега съм супер щастлива, че е такова, защото това много улеснява приспиването. А за биберона... единственото, което направих, е да му предложа и силиконов, и каучуков. Той си избра втория вариант, но като цяло не е най-големият фен на залъгалките. Може би най-важните покупки, на които трябва да се обърне внимание, са количка, легло и слинг.

Споделяше ли всички трепети с твоята приятелка и колежка Весела Бабинова, с която дори родихте в един и същи ден?
Да, с Весела обсъждахме всичко през цялото време. Общо взето си беше "споделена бременност".

Снимка: Личен архив

Как се почувства, когато за първи път гушна сина си?
Неописуемо е това чувство. Всеки се опитва да ти го обясни, но преди да ти се случи, не можеш да го разбереш... всяка майка тук ще ме разбере.

Кой ти дава най-ценните съвети?
Споменах Криси, а за другите неща имаме група на няколко приятелки, с които се случи да станем майки заедно (в рамките на 2-3 месеца) и там обсъждаме всичко, което ни притеснява или радва.

Дълго ли избирахте с Мартин име за бебето?
Още щом разбрахме пола, избрахме Бран. Щом го видяхме, и двамата казахме: "ДА". И не сме мислили повече.

Как си разпределяте сега отговорностите с таткото?
Аз в момента имам повечето отговорности към малкия. От една страна, защото го кърмя, и от друга, защото Марти е в снимки на нов филм, но във всяка свободна минута е с нас и прави всичко необходимо.

С какво те изненада майчинството?
Изненада ме с това колко много ми харесва. Мислех, че ще бъда изнервената недоспала майка, даже се страхувах от това, но стана точно обратното. Сега съм много по-уравновесена и спокойна, чувствам се изпълнена с щастие и любов. Определено няма по-хубаво нещо от това да бъдеш родител.