Кейт Мидълтън се срещна с много специален за нея човек, когато посети старческия дом „Оксфорд Хаус" в Слау.

Кралската особа беше представена на 109-годишната Нора. Оказа се, че двете дами имат някои общи неща помежду си. Кейт научи, че Нора е отпразнувала рождения си ден на 7 януари. „Това е два дни преди моя", отбеляза тя, докато нежно полагаше ръце на коляното на Нора. „Колега Козирог", добави принцесата със смях.

Снимка: YouTube

След това Кейт попита Нора кое е любимото ѝ ястие. Възрастната дама отговори, че това са бъбреци и брюкселско зеле.

„О, бъбреци! Аз също обичам бъбреци!", отговори Мидълтън.

По време на посещението си състраданието на Кейт беше ясно изразено. Тя прекара време с няколко от възрастните хора, които живеят в дома и дори се включи в игра на интерактивен футбол, като мило благодари на противника си Жан, че ѝ е дал „шанс" в състезанието.

Снимка: Getty Images

По-късно тя имаше възможност да направи палачинки за обитателите по случай Сирни Заговезни, а след това посети градината на дома, за да се срещне с персонала и доброволците.

Снимка: Getty Images

"Оксфорд Хаус" е семеен старчески дом, който за първи път отваря врати през 1980 г. Домът осигурява грижи за 34 възрастни, като се опитва да им осигури възможно най-пълноценен живот и е популярен с това, че предоставя изключителни грижи в уютна и комфортна среда.

Снимка: Getty Images

Освен това домът разполага и с организация за домашни грижи Oxford House Community Care, която обгрижва възрастните хора от местния район, които искат да живеят в собствените си домове.

По време на посещението си в дома принцесата на Уелс разказа за използването на най-съвременните интерактивни технологии за подобряване на ежедневието на живущите в дома. В това число интерактивната сензорна маса, която е закупена още през 2020 г. като отговор на пандемията и свързаните с нея ограничения, и новата интерактивна стена, която ще се използва за подпомагане на обитателите с деменция.

Снимка: Getty Images