"Децата в нашето семейство винаги се кръщават на бабата и дядото. Сестра ми се казва Жулиена, на другия ми дядо Жеко“, споделя Георги Костадинов от "Гласът на България. Той самият пък е кръстен дядо си Георги. 

Любимецът от отбора на Иван Лечев ни споделя, че е „домошар“ и винаги добре планира как да празнува имените си дни. Тази година обаче той, сестра му и цялото семейство отбелязват Гергьовден по-рано - преди 6, май. Подаряват си приключение във Виена.

Пътуването ще запомни с топли чувства и „с тесните виенски улички“, по които преминават. Посещават страхотни места като двореца Белведере и няколко малки виенски кафенета.

Любуват се на изключителните картини на Пикасо и Монети, остава им време дори за опера.

„Напълни ми се сърцето!“, сподели изпълнителят.

Гергьовден е като втори рожден ден за Георги. Спомените му от дете за празника са свързани със семейството и близките. Баба му и дядо му винаги купували агне, което изпичат в пещ, а след това всички близки се събират в ресторант, за да празнуват.

Певецът отбелязва Гергьовден не само като личен повод, а и като огромен български празник. „Още от ранна възраст на този ден обичам да гледам армията, шествията, речта на президента и всички чествания по повод 6. май в национален ефир“, каза Георги. „Денят на храбростта е изключително красив“, допълва той.

В последните години Георги разнообразява своя празник.

Миналата година изпълнителят празнува Гергьовден в софийски парк - с приятели, торта, различни вкусотии, бира и много смях. Тази година приключението извън дома продължава.

Георги сподели някои от запечатаните моменти във Виена с нас:

Още като дете певецът получавал най-различни подаръци по повод имения си ден.

„От шоколади, през костюмчета за обличане, до пари, за нещо, което искам да си купя“, споделя той. Материалното обаче е далеч от него. Днес той категорично предпочита емоцията, смеха, щастието и прекараните моменти с близки хора.

На Георги рядко му се случва да получава цветя за празника си.

„А и да си призная, ще ми бъде странно, ако ми подарят" Цветята според него са за дамите, за нежността. За един мъжспоред него по-подходяща е бутилка бяло или червено вино, а защо не и уиски.

Гергьовден за Георги Костадинов е - вижте какво във видеото.