Дивна празнува 26 години на 19 май. Честита да бъде и да радва публиката с красива музика! Певицата отдавна не е онова малко и сладко момиченце, чиято звезда изгря в предаването „Пей с мен”, където си партнираше с един от най-талантливите ни изпълнители – Миро. И от 2009 г., когато записа с него авторската му песен „Един коледен момент”, Дивна не слиза от музикалната сцена. След парчето „И ти не можеш да ме спреш”, което изпя с Миро и Криско, и се превърна в тотален хит, младата изпълнителка издаде песните „Готов ли си за мен” и „Мойта музика”, както и още сингли. Днес тя е пред прага на нов проект, над който вече работи, а посоката на музиката й е свързана със звуците на природата.

С Дивна говорим за радоста от живота, за ценността от споделянето и  общуването, за това какво я кара да се смее и за късмета да е толкова близо до Миро, който винаги е насреща да й даде съвет.

Снимка: Фотограф - Цветан Игнатовски

Дивна, какво е усещането с наближаването на раждения ти ден?

С всяка следваща година трупам повече опит, изживявания и усещенето ми за света и за мен самата е малко по-различно от изминалата година. Но най-вече чувствам благодарност, че още една година съм обиколила слънцето, че съм имала възможност да раста, да се развивам, изобщо да живея пълноценно. Вечер, когато си легна и сутрин, като се събудя, винаги си изреждам нещата, за които съм благодарна и това ме движи напред.

По различен начин ли отбелязваш просто навъртането на годините и кръглите годишнини?

Не, не бих казала. Миналата година, когато станах на 25 години, не съм отбелязала празника си по по-голям и шумен начин. За мен е важно да съм благодарна във всеки един момент, защото много вярвам, че ние, хората, имаме рожден ден всеки нов ден, когато пак се раждаме заедно с изгрева на слънцето. Затова всеки нов ден е като подарък, като нов живот. И приемайки в тази посока живота, рожденият ден е едно напомняне и отклик от страна на близки хора и такива, с които си се срещнал, за да те поздравят и да получиш още подкрепа в усещането за себе си. Най-големият подарък е животът, няма по-голям!

Значи обичаш рождените си дни, но със сигурност не и заради подаръците – така ли е?

О-о-о със сигурност (усмихва се)! Важно е да сме здрави, да можем да общуваме – да се чуем и да се видим с хората, които обичаме. Да съумяваме да вървим по своя път с увереност и вдъхновение, защото всеки човек има своята отличителна и важна задача в света, това е и неговото призвание. Това за мен е смисълът в това да отпразнуваш живота си!

Как ще празнуваш настоящия си празник?

Вече не правя планове. Животът ми показа, че има един голям божествен план, с който ние не сме много наясно. И често това, което си мислим, че е най-доброто или се устремяваме към нещо, животът ни разминава с него и в последствие разбираме, че така е било най-добре за нас. Имам идея да прекарам рождения си ден със семейството си, ще видя къде, но със сигурност ще е сред природата.