Сали Фийлд е американска актриса, режисьор и продуцент, носителка на две награди "Оскар", две "Златен глобус" и три награди "Еми". Най-новата ѝ роля е в телевизионния сериал "Братя и сестри". Сали Маргарет Фийлд е родена на 6 ноември 1946 г. в Пасадена, Калифорния, САЩ в семейството на Маги и Ричард Фийлд. Започва кариерата си на 19 години и на 20 вече става известна. Филмът "Норма Рей" (1979) ѝ донася първия "Оскар" и наградата на фестивала в Кан за най-добра женска роля. Речта, която произнася в този филм е едно от най-запомнящите се актьорски изпълнения.

Четири години след първия си "Оскар" Сали Фийлд получава втори за ролята в "Място в сърцето". По-новите филми, в които се снима, са "Линкълн" на Стивън Спилбърг и "Невероятният Спайдър-мен 2". Номинирана е за Отлично изпълнение за участието си във филма "Форест Гъмп", в който играе майката на Форест Гъмп (Том Ханкс).

Сали Фийлд става специален застъпник на правата на жените и подкрепя Хилъри Клинтън в президентската й кампания през 2008 г. Известна е с политическата си активност и антивоенните си изяви. Така например при получаване на наградата "Еми" през 2007 год., тя заявява: "Ако майките управляваха света, нямаше изобщо да ги има гадните войни."

Имала е два брака. През 1968 г се омъжва за Стивън Крейг, с когото се развежда през 1975 г. Двойката има двама сина - писателят Питър Крейг и сценаристът Илай Крейг. През 1984 г. се омъжва за продуцента Алън Грейсман и от този брак се ражда още един син на име Сам. Вторият й брак приключва през 1993 г.

"Радвах се на възход, но се опитах да се справя и с пропадането" - казва тя, получавайки 2524-та звезда на прочутия булевард "Холивуд".