40-ата годишнина е огромно събитие за почти всяка жена. Но за Бритни Спиърс годината, в която навърши 40, е дори още по-важна. За пръв път от 13 години насам популярната тийн звезда е свободна да взема решения за живота и здравето си сама и да използва богатството си както реши за добре.

Снимка: Getty Images

Тази седмица Бристни Спиърс навършва 40 години, затова ще си припомним някои от най-важните факти за нея и някои от най-успешните песни на музикалната звезда, която има една от най-интересните истории в шоубизнеса.

Бритни Спиърс започва кариерата си съвсем млада. Още на 8 години тя става телевизионна звезда на „Дисни“, заедно с Кристина Агилера и Джъстин Тимбърлейк, които после също стават големи музикални звезди. През 1999 г. Бритни пуска дебютния си албум, който веднага оглавява всички класации. Част от него е песента „Baby One More Time“, която и до днес остава един от най-големите ѝ хитове (може да го чуете на следващата страница, заедно с други хитове на певицата).

Снимка: Getty Images

През следващите години Бритни Спиърс става една от най-големите музикални звезди. Славата ѝ е толкова голяма, че младата жена няма дори миг спокойствие – папараци и фенове я следват навсякъде и всичко в живота ѝ става тема №1 в целия свят.

Снимка: Getty Images

През 2004 г. певицата се омъжва за Джейсън Алън Александър, но малко след това бракът е анулиран. Същата година Бритни сключва брак с рапъра Кевин Федерлайн. Те имат две деца, но през 2007 г. бракът им се разпада.

Психически срив и поставяне под попечителство

Под тежестта на раздялата и нестихващото медийно внимание, психиката на Бритни Спиърс се срива. За ужас на почитателите си певицата бръсне главата си и атакува група фотографи с чадър. В един от случаите Бритни се барикадира с по-малкия си син в банята в продължение на 3 часа, докато в крайна сметка не се налага да я изведат насила.

Снимка: Getty Images

Тези събития, подробно отразени в медиите, водят до това, че Бритни Спиърс попада в психиатрична клиника и губи попечителството над децата си. Съдът постановява, че младата жена не е в състояние да контролира огромното си богатство и баща ѝ е назначен като попечител, който трябва да го съхранява.

Въпреки всичко Бритни Спиърс не се отказва от музикалната си кариера и от публичните си изяви, колкото и ограничени да са, заради условията на попечителството. Още в годината на нервния си срив Бритни пуска албума „Circus“, който отново я извежда начело на музикалните класации. След това певицата пуска още три албума – през 2011 г. 2013 г. и 2016 г.

Снимка: Getty Images

През последните години е намалила публичните си появи, но не и тези в социалните мрежи. Бритни Спиърс е изключително активна и редовно споделя снимки и видеа, за радост на почитателите си.

Движението „Освободете Бритни“

През всички тези 13 години почитателите на Бритни Спиърс не загубиха надеждата си, че един ден тя отново ще е свободна да контролира живота си. През годините се организираха множество демонстрации в подкрепа на свободата на Бритни Спиърс и десетки звезди говориха в нейна подкрепа.

Снимка: Getty Images

През последната година въпросът за премахване на попечителството се превърна в една от най-обсъжданите теми в света на шоубизнеса. Бритни на няколко пъти се изправи в съда, за да поиска свободата си и разказа шокиращи истории за нещата, които е преживявала под контрола на баща си.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка Джеми Спиърс беше отстранен като попечител на Бритни, а попечителството беше вдигнато, така че тя да има възможност да бъде самостоятелен човек. Голяма част от звездите, които я подкрепяха, споделиха радостни коментари за това развитие на събитията.

 

 

Бритни след попечителството

Нещата, които Бритни не можеше да прави, докато беше под попечителство, включваха това да сключва брак и да забременее (тя е била принудена да си постави вътрематочна спирала). Затова не е изненадващо, че именно семейният живот е най-важното, което предстои на Бритни.

Снимка: Getty Images

Тя вече обяви, че е сгодена за приятеля си Сам Асгари и двамата активно избират място, където да организират церемонията. Неотдавна Бритни сподели, че обмисля да има още едно дете. Тя вече е майка на две момчета от брака си с Кевин Федерлайн.

 

 

Най-любопитното за почитателите ѝ обаче ще са допълнителните подробности за условията, при които е живяла по време на попечителството. В постове в Инстаграм тя намекна, че има още много неща, които не е разкрила и че семейството ѝ я е подлагало на неща, за които може да им потърси отговорност в съда.

 

 

Често се казва, че животът на 40 тепърва започва. В случая на Бритни Спиърс това не са просто утешителни думи за отиващата си младост. В нейния случай животът ѝ наистина тепърва започва и през следващите години ни предстои да видим някои от най-интересните глави от историята на музикалния феномен, който заплени с музиката си цяло поколение през 90-те.

На следващата страница може да си припомните 10-те най-големи хита на Бритни Спиърс >>>

 

 

 

През 1999 г. Бритни Спиърс пуска дебютния си албум, който веднага оглавява всички класации.

Снимка: Getty Images

През следващите години Бритни става една от най-големите музикални звезди. Тук може да чуете 10-те най-успешни хита на Бритни Спиърс. Носталгията е гарантирана.

"...Baby One More Time" (1998)

 

"Gimme More" (2007)

 

 

"Oops!... I Did It Again" (2000)

 

 

"Toxic" (2003)

 

 

"Till the World Ends" (2011)

 

 

"(You Drive Me) Crazy" (1999)

 

 

"3" (2009)

 

 

"Hold It Against Me" (2011)

 

 

"Stronger" (2000)

 

 

"Womanizer" (2008)