На днешната дата преди 38 години се ражда Бритни Джийн Спиърс, която продължава да чупи рекорди, да слага превъзходната форма най на почти всичко, с което се захване, да е провокативна, интересна, а в някои периоди от живота си дори скандална.

Родена в Маккъмб, Мисисипи и израснала в Кентуд, Луизиана, тя става известна с участието си в детския New Mickey Mouse Club в сезоните му от 1993 и 1994 г. Най-големите ѝ вдъхновения са Мадона и Джанет Джаксън, с които тя има доста добри отношения. Самата Мадона признава Спиърс за поп-принцесата на днешния музикален свят, особено след съвместната реализация на сингъла „Ме Against The Music“.

Харизматичното малко момиченце, което дава голяма заявка за сцената.
Снимка: profimedia.bg

Спиърс чупи рекорда за най-млад изпълнител, когато на 17 години дебютира със сингъл на първо място в класацията Топ 100. Годината е 1999. Освен това албумът и сингълът едновременно заемат първа позиция в Billboard класациите. Певицата все още държи този рекорд. До този момент ...Baby One More Time е албумът, продал най-много копия за тийнейджър – 28 млн. Албумът е и един от най - продаваните албуми на всички времена. Следват още албуми, които жънат успех след успех като "Oops!... I Did It Again", "Britney", "In the Zone", "Circus", "Femme Fatale".

Бритни е второто дете в семейството. Тя има по-голям брат и по-малка сестра. Личният й живот като на повечето звезди е следен с голям интерес. Когато в началото на 2004 г. поп принцесата се омъжва за приятел от детството в Лас Вегас, всичките й фенове са учудени. Бракът обаче е разтрогнат 55 часа по-късно. През септември същата година тя се омъжва за Кевин Федърлайн, година по-късно ражда син, а още 1 година след това – още едно момче. През 2007 година двойката се развежда, а като причина се изтъква конфликт на интереси. Това е един от тъмните периоди в живота на певицата, защото в този момент бившият й съпруг иска попечтителство над децата поради пристрастеността й към наркотиците. Бритни дори влиза в психиатрична клиника, където се лекува от зависимостта си. Днес тя е в добро здравословно състояние и се грижи за децата си.

С Бившия си съпруг Кевин Федърлайн през 2006 г.
Снимка: profimedia.bg


Макар тя да е наричана принцеса на поп музиката, същото определение не може да се сложи и за модните й избори. Сценичните й костюми вероятно се изработват и обсъждат с видни имена в шоубизнеса и модата, но ежедневните й аутфити често са предмет на обсъждане от фенове и критици и то с отрицателен знак.

Декември 2006 г.
Снимка: profimedia.bg

Кофти материи, несъвместими цветове, прекалено къси поли и изрязани потници, които показват повече, отколкото бихме искали, противоречиви аксесоари. Разгледайте галерията ни, за да се потопите в света на Бритни Спиърс – от малкото артистично момиченце от Луизиана до бляскавите фотосесии, реклами, участия на сцената и заснемане на лъскави и модерни видеоклипове.