Неотдавна ви запознахме с нея - една българка с богата колекция от хобита, страсти и мечти. Една успяла дама с темперамент и талант, намерила своето призвание отвъд океана. Наталия Ножарова танцува и преподава аржентинско танго в Съединените американски щати. Партнират й едни от най-известните танцьори в света.

Завършва журналистика и връзки с обществеността през 2000 г. Оттогава насам асистира за фондация с нестопанска цел "Инсайт" с централен офис в Санта Моника, Калифорния, която организира семинари за личностно развитие. През 2003-2004 година е директор на фондацията за България. Завършва магистратура по психология в University of Santa Monica, Калифорния. В своите семинари включва терапия чрез танц с цел постигне на хармония във взаимоотношенията между двама души.

Наталия с охота и радост ни сподели 10-те златни принципа на успеха, които тя неотменно прилага по време на своите семинари:

1. Хората не ги е грижа колко знаеш, ако не знаят колко те е грижа за тях, или за проекта, по който работиш. Отношението ти е много важно, можеш да си най-добрата в нещо и хората да не те подкрепят, просто защото не се чувстват комфортно около теб.

2. Никога не "чети мисли" и не "предполагай". Обикновено грешиш, защото си представяш малко вероятен вариант. Винаги проверявай с хората или застани зад това, което искаш и виж реакциите.

3. Не се примирявай с нещо, което не искаш, ако няма нужда от това. Много често жените се опитват да направят нещата по-лесни за хората около тях, да направят другите щастливи, и без някой да го е поискал от тях, мълчаливо жертват собствените си желания. Ако има истинска нужда от това, да, разбира се, можеш да направиш компромис от време на време, но не е нужно да е всеки път, особено ако никой не го е поискал от теб или няма реална нужда от това. ОК е да се застъпиш за себе си, но се опитай да го направиш с грижа и за себе си и за другия.

4. Никога не реагирай. В трудна ситуация си поеми дъх, забави отговора и виж цялата ситуация отстрани. После отговори с думи или действия, които ще те приближат до целта ти, вместо да те отдалечат от нея. Всеки иска да е прав, но колкото по-разгорещени стават страстите, толкова по-трудно е да се върнем в една благоприятна за работа или живеене среда.

5. Създай си ясно намерение какво искаш да постигнеш (по-важно е какво, отколкото как, начините са много) и не се отказвай от желанието си. Тръгни с малки стъпки напред и никога не спирай. Ако не виждаш резултат, опитай нещо ново, с което да постигнеш същата цел.

Продължава >>>