Критиките към Гал Гадот продължават - на фона на продължаващото израелско-палестинско насилие идва и реакцията на Миа Халифа, която в Туитър профила си определи актрисата с думите "геноцидно Барби" като коментирар към новината за завръщането на филма "Жената-чудо 1984" в стрийминг платформата HBO Max.

Бившата порно актриса с ливански корени и пропалестинска поддръжничка атакува позицията на Гадот относно най-ожесточената ескалация на конфликта от почти десетилетие.

Припомняме, че актрисата от "Жената чудо" предизвика вълна от негативни реакции с публикация в Инстаграм, посветена на конфликта между Израел и "Хамас".

Гал Гадот, която е родена в Израел и е служила в армията, написа: "Сърцето ми е на парчета, страната ми е във война. Тревожа се за семейството си, за моите приятели. Тревожа се за моя народ."

Изречението, което доведе до същиснка онлайн война, беше: "Израел заслужава да живее свободно и спокойно. Същото важи и за нашите съседи”.

Според мнозина интернет потребители Гадот използва популярността си, за да поощрява "етническа чистка" и "масов геноцид".