Звездата от Роки шокира феновете си, след като сподели видео, в което се вижда, че косата и брадата му са напълно бели. 73-годишният Сталоун написа: „Понякога се будя и не искам да правя нищо. Просто да си почивам. Това е истина. Ако някой казва нещо друго, лъже – това е човешката природа. После обаче се обръщаш на другата страна, ядосваш се на себе си и осъзнаваш, че за да постигнеш нещо, трябва да направиш депозит в банката на целите. И така се връщам в любимото си състояние и си върша работата.“:

Новата визия на Слай като цяло се хареса на почитателите му, които му оставиха позитивни коментари. Сред тях беше и брат му Франк, който го ставни с актьора Джонатан Голдсмит. Феновете на Сталоун го призоваваха да си остане сив и споделиха мнение, че белите коси го правят да изглежда като истинска легенда.

Имаше и такива, на които бялата коса не им допадна. Един потребител дори написа: „Ужас, колко е остарял Роки. Тъжно е да видиш как звездите остаряват.

Всъщност промяната може и да е част от подготовка за новия филм на Силвестър Сталоун, наречен „Самарянинът“. Той обяви, че такъв филм се снима, когато за пръв път пусна своя снимка с бяла брада:

Истината е, че самият Сталоун не е много щастлив от остаряването. Преди време, попитан какво е най-хубавото на старостта, той заяви, че няма такова нещо. После посмекчи тона и каза: „Помъдряваш малко. Ставаш по-толерантен и започваш да прощаваш по-лесно.“

Не му беше толкова трудно да определи кое е най-лошото на остаряването: „Болките. При мен проблемът е в кръста. Не мога да се навеждам.“

Снимка: Getty Images

Въпреки възрастта си, актьорът няма намерение скоро да спира да се занимава с кино:

Пример за мен е Клинт Истууд, който вдигна летвата много високо. Даде страхотен пример как можеш да режисираш и да играеш в страхотни филми, дори в по-късните години от живота си. Това е нещо, към което се стремя.