След като по-рано този месец Лили Уашовски - една от създателките и режисьорки на "Матрицата", потвърди дългогодишната теория на феновете за алегоричното представяне на трансджендър идентичността в сай-фай сагата, сега Киану Рийвс - звездата от филмовата поредица, се включи със собствен коментар по темата.

В интервю пред Yahoo Entertainment Рийвс признава, че не е имал никаква представа за значението на скритата трансджендър идентичност в трилогията - въпреки че одобрява разкритията, които Лили Уашовски направи.

"Никога не съм говорил с Лили Уашовски за това, тя никога не ми е споделяла това", казва Рийвс. 

"Мисля, че филмите за "Матрицата" са дълбоки и смятам, че много хора в различните версии на филма могат да говорят за това алегорично. Готино е, че Лили Уашовски сподели това с нас", допълва актьорът, който ще влезе в ролята на Нео в "Матрицата 4".

Докато Лили Уашовски се оттегли от участието си в четвъртата част на "Матрицата", сестра й Лана Уашовски ще режисира третото продължение, което е планирано да излезе през април 2022 г. след закъснение в продукцията заради COVID-19 пандемията.

В "Матрицата 4" ще видим завръщането на Киану Рийвс като Нео, Кари-Ан Мос като Тринити, а Джейда Пинкет Смит ще играе Ниобе. 

По-рано тази седмица една от звездите в трилогията - Лорънс Фишбърн, разкри, че не е бил поканен да се завърне като Морфей в "Матрицата 4".