Прекалено дълго време жените избягваха да говорят за остаряването. И когато го направи една от най-талантливите актриси - Кейт Уинслет, ни се иска да го изкрещим! 

 

"На 40 г. ставаме по-женствени, по-силни, по-секси!" 

В интервю за предаването "Часът на жената" на Би Би Си актрисата говори за теми, по които доскоро оглушително се мълчеше - менопауза, бръчки, възраст

"Когато навлизат в четиридесетте, жените си мислят: "О, това е началото на края... Нещата започват сериозно да се променят. Но аз не мисля така. Тогава ставаме по-женствени, по-силни, по-секси... израстваме повече в себе си. Имаме възможноста да изказваме мнението си и да не се страхуваме от това какво мислят хората за нас. Да не се интересуваме толкова много от това как изглеждаме. Този специфичен етап от живота ни. Невероятен".

Снимка: Getty Images

Това не е първият път, в който Уинслет е смела на тема възраст.

Тя засне кампания на L'Oréal, за целта на която премахна целия си грим, като подчерта, че щастието не е свързано с това как изглеждаш. 

За бръчките, носа и усмивката, която жените все искат да променят - вижте видеото. 

Пред Vogue тя също говори за остаряването в Холивуд.

"Искам да кажа на всички жени, която се опитват да се сдобият с холивудската визия: това е мит. За мен тайната на остаряването на всяка възраст, в Холивуд или не, е всъщност да приемеш това, което си, и да приемеш, че не можеш да се борим с промяната. Красотата идва отвътре."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При Кейт нещата не са само на думи.

В ролята на Маре Шийн в "Мер от Ийсттаун" Уинслет буквално се наслаждава, приемайки порасналите корени в косата на героинята си, овехтелия ѝ гардероб и гневната ѝ бръчка. 

Снимка: HBO GO

"Хайде, момичета, да бъдем в разцвета си. Защо не? Животът е прекалено кратък" - не можем да не се съгласим с нея, нали?