Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се е самоизолирала, след като било установено, че е имала контакт с няколко човека с положителен тест за коронавирус. Въпреки че тя самата няма симптоми, освен това има ваксинации, и четирите й PSR теста са били отрицателни, Кейт е предпочела да вземе предпазни мерки. 

Заради принудителната изолация херцогинята на Кеймбридж трябва да пропусне събитието по случай 73-ия рожден ден на NHS (National Health Service). По план тя трябваше да присъства на благодарствената служба, заедно с Уилям в катедралата "Сейнт Пол", а след това да организират чаено парти в Бъкингамския дворец. Херцогът на Кеймбрижд уважи събитието сам.

Снимка: Getty Images

Според MailOnline херцогинята е била предупредена за контакта с инфектиран от COVID-19 човек, след като е прекарала по-голямата част от деня си на Уимбълдън.

Тогава Кейт и Уилям говориха с Дейвид Бекъм и синовете му, музикантът Ед Шийрън и други известни личности.

Снимка: Getty Images

Според мерките за сигурност тя трябва да се бъде под карантина в продължение на десет дни. 

Фактът, че Уилям продължава да изпълнява задълженията си обаче, най-вероятно означава, че случаят със заболял не е с някой от техния близък кръг на общуване.

Дворецът Кенсингтън излезе със следното изявление:

 

Миналата седмица херцогинята на Кеймбридж е била в контакт с лице, който впоследствие е имало положителен тест за Covid-19. Нейно кралско височество не изпитва никакви симптоми, но следва всички съответни правителствени насоки и се самоизолира в дома си.

 

От двореца не дават информация къде и кога точно е контактувала Кейт.  

Снимка: Getty Images