Когато Джими Фалън е на екран, човек не може да е сигурен дали сцените не са просто инсценирани с цел да провокират публиката, но Мадона определено успя да го шашне да във “Вечерното шоу”, когато се качи и легна в предизвикатлена поза на бюрото му. До неловкия за водещия момент доведе разговорът за писателя Джеймс Балдуин, за когото Мадона сподели, че е голямото вдъхновение за шоуто й "Мадам X". 

“Нещо, което не спирам да цитирам отново и отново е, че артистите сме тук, за да нарушаваме спокойствието. Надявам се тази вечер успях да наруша не само твоето, но и спокойствието на зрителите, по най-добрия начин, разбира се”, каза певицата на водещия, миг преди да му го демонстрира. 

Джими Фалън направи комплимент на Мадона като й каза, че е добра в забъркването на неприятности. Екстравагантната артистка спонтанно реши да докаже думите му и без капчица притеснение премести нещата от бюрото му и се приплъзна по похвърността му като змия. Певицата се разположи удобно, легнала по корем и започна да позира като за фотосесия, поклащайки леко единия си крак.

Джими я помоли да спре, дори свали сакото си, с което се опитваше да прикрие това, което късата рокля на Мадона не успя. През цялото време по лицето на водещия се четеше лек шок и смут. Но музикалната дива не беше и грам смутена от постъпката си, даже реши да завърши грандиозно своето изпълнение като слезе от бюрото и вдигна роклята си пред камерите и цяла Америка.

Джими Фалън определено се чувстваше некомфортно след случката.

“Животът не е просто да интервюираш котенца. Не искаш ли да разговаряш с възрастен?” с тези думи Мадона се обърна към водещия след провокативното си изпълнение.

След кулминацията на вечерта разговорът продължи по-сдържано. Джими и Мадона говориха за момента, когато е чула първия си хит по радиото и за визуалната й автобиография, която пише в момента. В нея разказва за 40-годишния си опит в шоу бизнеса.

От разговора става ясно още, че Мадона не посещава психотерапевт, но използва като своеобразна терапия писането и споделянето с приятели. Тя заяви, че не обича да пуши, никога не е пушила освен за клиповете си, но пък обича опиати. Провокативната изпълнителка за пореден път доказа, че независимо от възрастта си, може да изненада публиката с ексцентричното си поведение.