Цените на имотите за продажба и под наем в последните години наистина скочиха главоломно не само у нас, но и в световен мащаб. Но къде може да си наемете остъклен балкон с единично легло на цена от 1200 лева?

Собственик на жилище в Сидни, Австралия, дава под наем усвоен балкон за 969 австралийски долара на месец, което се равнява на малко под 1200 лева. Той описва имота във Facebook Marketplace, който се намира във вътрешните предградия на Сидни, като „слънчева стая, в която може да се настани 1 човек“.

Снимките показват, че стаята е обзаведена с единично легло, огледало, щори и килим. От тях се вижда и че до имота се стига чрез плъзгащи врати, свързващи балкона с останалата част от жилището.

Снимка: Facebook

 

Наемодателят заявява, че стаята е готова за бъдещ наемател, който "може да се настани веднага", като наемът "включва и сметките".

Балконът е част от апартамент с две спални, който може да се наеме отделно срещу 1300 долара седмично, като в цената не са включени сметките.

По данни на брокерски компании средната цена на жилищата под наем в Сидни е достигнала рекордно ниво през юни 2024 г., което представлява скок от 7,1% спрямо същия период на миналата година.