„Тази снимка е от 2009 година… Отправихме се на вълнуващо пътешествие към Уелс, където се срещнахме с HRH принц Чарлз. Принцът на Уелс бе придружен от Камила Паркър Боулз, с която споделихме следобедната закуска на нашата домакиня. Години по-късно за една седмица изгледах 4-тe сезона на сериала The Crown. За мен бе изумително да изгледам 40 епизода 11 години след тази знаменателна среща! Препоръчвам горещо това епично преживяване – живота на Кралското семейство!” – написа Ива Екимова в своя Инстаграм профил.

Сериалът на стрийминг платформата „Нетфликс“ The Crown („Короната“) пресъздава живота на британската кралска фамилия. В комбинация с 25-та годишнина от прочутото интервю на Даяна за Би Би Си четвъртият сезон на сериала увеличи значително интереса към семейството и особено към съдбата на принцеса Даяна.

През ноември 1995 г. тя заяви пред Би Би Си, че в брака й с принц Чарлз е било „малко пренаселено“ и всъщност са били „трима“ – визирайки дългогодишната приятелка на принца Камила Паркър Боулс.

Даяна и Чарлз са разделени от 1992 г., но именно интервюто пред медийния гигант принуждава кралица Елизабет да поиска от двойката официален развод. През 1996 г. той става факт.

Последните два сезона на „Короната“ – пети и шести, ще са фокусирани именно върху разпадането на брака на Даяна с принц Чарлз и трагичната й смърт през 1997 г.

В ролята на Даяна ще видим австралийската актриса Елизабет Дебики.