"I Left My Heart In San Francisco" вече ще бъде пята горе, на небето. Големият джаз и поп музикант Тони бенет си отиде, но ни остави толкова музика, с която да се наслаждаваме на живота!

Певецът беше диагностициран с болестта на Алцхаймер през 2016 г. Но едва ли някой ще го запомни с това. Той беляза музикалната сцена повече от седем десетилетия. А големите имена, с които е работил през това време - Арета Франклин, Франк Синатра и Лейди Гага, карат всяка нота да се отпечатва в съзнанието си с още по-голяма сила. 

4 любопитни факта за Тони бенет, които може би не знаете

Тони Бенет нарича Франк Синатра свой най-добър приятел, модел за подражание и герой. И двамата са израснали в италиански семейства, в сянката на Манхатън, който по-късно покоряват. И двамата се прославят, пеейки това, което Бенет нарича "Великата американска песнопойка" на популярните песни.

Снимка: Getty Images

Бенет продава повече от 50 милиона албума по целия свят, записва стотици песни и печели много "Грами", включително награда за цялостно творчество.

 

Бенет имал готов отговор за хората, които го питали дали някога би му е омръзнало да пее "I Left My Heart in San Francisco": "Уморявате ли се да правите любов?"

Снимка: Getty Images

Освен пеенето, рисуването е негова голяма страст. Негови творби са излагани в галерии по целия свят, включително в Музея за американско изкуство във Вашингтон.

Още за любителите на джаза във видеото