След като звездите от "Приятели" съобщиха датата, в която ще можем да ги гледаме отново заедно - 27 май, датската компания LEGO представи тематичен комплект с незабравимите герои и моменти от телевизионната поредица.

Сетът се нарича: "LEGO Приятели: Апартаментите" и от него могат да се съберат жилищата на Моника и на Джоуи. Цената му ще бъде 150 долара и той ще се състои от 2048 части.

Ето и някои от най-интересните неща, които констукторът предлага:


Рейчъл
(Дженифър Анистън) със сервитьорска престилка

В първите сезони на шоуто дъщерята на богати родители току-що бе избягала от сватбата си и беше готова да захване каквато и да е била работа. Избира да опита като сервитьорка в кафето "Central Perk", но бързо става ясно, че не е много добра в запомнянето на поръчките и поднасянето им в правилния вид до клиентите.

Това пък е Джанис (Меги Уилър)

Един от най-забавните (и досадни) герои в сериала. Жената, с която Чандлър най-често прекарва време (не винаги по собствено желание) преди началото на връзката му с Моника. Джанис помним с емблематичната си реплика: 

via GIPHY

Както може би вече сте се досетили - това е Джоуи (Мат Ле Бланк)

Той неслучайно е облякъл толкова много дрехи. Създателите имат предвид трета серия от 2-ри сезон, в която Джоуи иска да отмъсти на Чандлър и за целта облича всички дрехи от гардероба му една върху друга и ходи така из апартаментите. 

А това са Джоуи и Чандлър в култовите им кресла, които се разтягат.

Виждаме ги за първи път в 15 епизод на втори сезон. Купува ги Джоуи с хонорара си за участието в популярна сапунена опера. Двамата толкова обичат да прекарват време в тях, че към края на серията, когато започва пожар в апартамента под тях, Чандлър лениво проверява пода на топлина и констатира, че: "Имаме още малко време."

Друг незабравим епизод - този, в който Джоуи се заклещва в пуйката, която героите готвят за Деня на Благодарността.

След него в пуйката остава заклещена Моника, но не случайно, а за да развесели Чандлър, който дори ще ѝ признае, че я харесва.

20 епизод от сезон 3 започва с лоша новина - починала е лелята на Рос и Моника, но продължава с добра - оставила им е в наследство огромна куклена къща. Моника се влюбва в нея и отказва да даде на другите да си играят, което принуждава Фиби да си направи собствена къща.