О! Боже! Мой!

Ако сте почитатели на сериала приятели, няма начин да не сте прочели трите думи преди това изречение с гласа на бившата приятелка на Чандлър - Джанис – без значение дали с гласа на актрисата Маги Уийлър или с българския ѝ дублаж. Джанис е един от най-дразнещите, най-забавни и най-запомнящи се образи от хитовия комедиен сериал, макар и да не е от шестимата главни актьори.

Снимка: imdb.com

Тази седмица актрисата даде едно от редките си интервюта и имахме възможност да си представим как би изглеждала Джанис на 59 години.

В интервюто тя говори с изключителна любов за култовия си персонаж и признава, че на хората им отнема време, за да я разпознаят, но това винаги предизвиква реакция. Маги Уийлър се гордее, че има роля в създаването на образа. Именно нейна е била идеята Джанис да има ужасяващо дразнещ глас, който никога не може да бъде объркан.

В сериала Маги Уийлър играе Джанис, с която Чандлър е имал много дълга връзка. Двамата се разделят в началото на сериала и Джанис се появява само от време на време за някои наистина запомнящи се епизоди.

Снимка: imdb.com

През годините Маги Уийлър е участвала в някои от най-запомнящите се комедийни сериали, сред които комедийните класики „Зайнфелд“, „Уил и Грейс“, „Всички обичат Реймънд“ и „Как се запознах с майка ви“. Въпреки това образът на Джанис и култовата ѝ реплика я е преследвал през целия ѝ живот, така че кариерата ѝ е белязана от комедийния сериал не по-малко, отколкото на която и да е от шестте звезди от „Приятели“.