2020 г. е годината, в която никой не трябва да си прави планове. Тази седмица, малко след като един от продуцентите на новия епизод на „Приятели“ обяви, че снимките започват до дни, от HBO опровергаха тази информация и обявиха, че снимките ще бъдат отложени за пореден път.

Новият епизод, който ще събере шестимата култови актьори на едно място за пръв път от 16 години и вероятно за последно, трябваше да бъде завършен за пускането на платформата HBO Max през май. Компанията успя да купи правата за излъчване на сериала от „Netflix” и това беше една от най-големите ѝ победи, а най-важното ново съдържание трябваше да е специалният епизод.

Снимка: Getty Images

В началото на годината обаче светът беше ударен от пандемията и всички продукции бяха замразени. Снимките на новия епизод дори не бяха започнали, затова HBO пуснаха платформата си без него.

Последва много дълго отлагане и уговорки, докато в крайна сметка, след като случаите на коронаворус започнаха да намаляват, беше взето решение епизодът да бъде заснет през август. За съжаление разхлабването на мерките в САЩ доведе до още много случаи на заразени и в крайна сметка за пореден път трябваше да го отложат.

Снимка: Getty Images

Списание Variety съобщава, че според информацията, която имат от HBO, снимките на епизода ще започнат най-рано през май – цяла година, след като първоначално беше съобщено, че ще видим завършения епизод.