51-годишната звезда от сериала „Приятели“ е предложил брак на дългогодишната си приятелка Моли Хървиц и тя се е съгласила. 

Моли пази профилите си в социалните мрежи, но е възможно този да е неин предвид снимката с пръстена, смятат от сайта odishatv.in. 

„Реших да се сгодя", казва Матю Пери пред "Пийпъл". „За щастие случайно излизах с най-великата жена на планетата по това време", някак небрежно допълва той.

Двамата започват да се срещат през 2018 г. Прекарват коледните и новогодишни празници на 2019 един с друг, когато и за първи път са забелязани заедно.

През май месец двамата се разделят за кратко. Тогава Матю Пери прекарва времето основно с баща си. 

Моли Хървиц е литературен агент и е на 29 години. Занимава се също с търсенето на талантливи млади актьори и с продуциране.

До момента Матю Пери не се е женил и няма деца. В средата на 90-те имаше кратка връзка с Джулия Робъртс, а от 2006 до 2012 г. живя с актрисата Лизи Каплан ("Съюзени", "Последният момински запой", "127 часа"). 

Актьорът, който прехвърли 50-те, беше последният от шесторката актьори в "Приятели", присъединил се към социалната мрежа Инстаграм. Без да е публикувал нищо, той събра 2 милиона последователи. В момента последователите му са над 7 милиона. А снимките и видеата, които споделя, са предимно забавни, показващи чувството му за хумор. 

Другите любопитни факти за актьора са, че обича да играе тенис и хокей, а в гимназията (учил е в Канада) е съученик със сегашния премиер на страната Джъстин Трюдо.