Още едно доказателство, че „Приятели“ е най-великият комедиен сериал на всички времена и продължава да е обичан от милиони хора, макар и да приключи преди повече от 15 години и да няма изгледи някога да се завърне отново – актьорът Матю Пери си направи регистрация в Инстаграм и само за няколко часа успя да събере близо 2 милиона последователи.

Можете да видите профила му ТУК.

Матю Пери е последният от звездната шесторка, който се присъедини към социалната мрежа. Той има няколко други проекта, сред които най-успешен е ‚Девет ярда“ и продължението „Десет ярда“. Най-известен обаче остава с ролята си на Чандлър Бинг в сериала ‚Приятели“ и със сигурност именно на легендарния ситком се дължи скоростта, с която актьорът натрупа последователи.

Снимка: Getty Images

И все пак постижението на Матю Пери е съвсем малко в сравнение с първите дни на колежката му Дженифър Анистън в социалната мрежа. Когато преди няколко месеца Анистън се присъедини към Инстаграм, успя да събере милион последователи само за 5 часа и 45 минути, с което постави рекорд и влезе в книгата на Гинес.

Матю Пери беше приветстван в Инстаграм от друга своя колежка от „Приятели“. Лиса Кудроу, която изпълнява ролята на Фийби, сподели снимка на двамата от първите години на сериала и написа: „Най-после. Ура! Не мога да повярвам на очите си. Очите ми!“ (това е препратка към епизода, когато Фийби случайно видя Моника и Чандлър да правят секс)

Сериалът „Приятели“ продължава да върви по телевизиите в целия свят, а стрийминг платформите влязоха във война с наддаване, за правото да го предлагат на потребителите си. Годишно сериалът носи по 20 милиона долара на актьорите в главните роли и над милиард долара на създателите си. Въпреки това някои по-млади зрители намират остарели и обидни послания в него: