В началото на април принц Хари и Меган Маркъл влязоха в книгата „Световни рекорди на Гинес“, след като само за 5 часа и 45 минути успяха да съберат един милион последователи на новосъздадения си профил в Инстаграм. Вчера актрисата Дженифър Анистън също се присъедини към социалната мрежа и успя да събере милион последователи за по-малко време – само за 5 часа и 16 минути.

И докато първият пост на кралската двойка съдържаше галерия с професионално направени снимки, този на Анистън беше просто селфи с останалите актьори от сериала „Приятели“. Нейната снимка дори не беше с особено високо качество.

 

 

Резултатите на актрисата в Инстаграм значително надминават тези на британските кралски особи – за половин година Хари и Меган са привлекли 9.7 милиона последователи, докато Анистън вече има повече от 11 милиона и продължават да се увеличават. Само за един ден!

Скоростта, с която Анистън събираше последователите си беше толкова голяма, че затрудни дори сървърите на Инстаграм и за известно време стана невъзможно профилът ѝ да има нови последователи, но сега всичко е наред. Дженифър се пошегува с това и сподели видео, в което се ядосва на бъговете на Инстаграм и хвърля телефона си:

 

 

Всичко това ясно показва, че в съвременния свят актьорите вече са новите кралски особи. Техните публични появявания, мнението им и споделянето на публикации в социалните мрежи имат много по-голямо въздействие върху обществото, отколкото тези на принцовете и принцесите. А Дженифър Анистън има по-голямо влияние от Меган Маркъл, която е И съпруга на принц И актриса.