Засега не се знае много за това как ще бъде проведена церемонията по връчване на 72-те награди "Еми", но тя ще се случи през тази година и Джими Кимъл ще бъде водещ на събитието, съобщава Си Ен Ен.

Телевизия ABC заяви във вторник, че водещият на късното шоу ще бъде водещ за трети път на церемонията по връчване на праймтайм наградите.

"Не знам къде ще го направим или как ще го направим - нито защо го правим, но го правим и аз съм водещият", призна в изявление Кимъл все още неясния характер на тазгодишната продукция, тъй като светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус.

Церемонията по връчване на наградите "Еми" е предвидена да се проведе на 20 септември и да бъде излъчена по ABC.

Преди това Кимъл беше водещ на церемониите на 64-ата и 68-ата церемония на наградите "Еми".

Снимка: Getty Images

Допълнителни подробности за шоуто ще бъдат "обявени скоро", заявиха в коментар от ABC.

"Знаем, че Джими Кимъл ще предостави уникално развлекателно, забавно и трогателно шоу на праймтайм наградите Еми", коментира Кари Бърк, президент на ABC Entertainment. 

Джими Кимъл ще бъде и изпълнителен продуцент на тазгодишната церемония на наградите "Еми".

Съобщението идва само един ден, след като Академията за кино и художествени науки обяви, че 93-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" ще бъде отложена за първи път от 40 години заради COVID-19 пандемията.

Церемонията по връчване на Оскарите - едно от най-големите събития в развлектелната индустрия, е предвидена за 25 април 2021 г.