Преди няколко дни млада жена отправи обвинения към певеца Джъстин Бийбър, че я е насилил сексуално през 2014 г., когато е била на 21 години, а той на 20. Предполагаемото престъпление се е случило по време на музикален фестивал в Тексас. Според жената, представяща се като Даниел, музикантът е поканил нея и нейни приятели в стаята си в хотел „Четири сезона“, след което я е завел в съседната стая и я е нападнал.

Джъстин Бийбър по времето, когато се предполага, че е извършил нападението
Снимка: Getty Images

Макар да няма официално подадена жалба, а въпросният пост вече да е изтрит, Джъстин Бийбър намери за необходимо да отговори в поредица съобщения в Туитър:

По принцип не отговарям на подобни неща, тъй като през целия си живот съм се сблъсквал със случайни обвинения, но след като говорих със съпругата и екипа си, реших да говоря за това.
Слуховете са си слухове, но сексуалното насилие не е нещо, към което се отнасям лекомислено. Исках да отговоря веднага, но от уважение към многото жертви, които се изправят срещу този проблем всеки ден, исках първо да съм сигурен, че съм събрал всички факти, преди да направя изявление.

Джъстин Бийбър и Селена Гомес
Снимка: Getty Images

В следващите си съобщение Бийбър разяснява какво в историята на анонимната Даниел е вярно и какво не. Единственият факт, според него, е, че е изненадал почитателите си с поява на фестивала и е изпълнил няколко песни. Той обаче не е бил там сам, а с тогавашната си приятелка Селена Гомес и ако обвинителната му си беше направила труда да потърси повече информация, щеше да знае това, тъй като по това време връзката на двете млади звезди постоянно се следеше и присъствието ѝ на фестивала е отразено в медиите.

Това е статия, в която се казва, че Селена беше там с мен.

Като доказателство, че историята на Даниел е измислица, Джъстин Бийбър публикува две фактури, които показват, че изобщо не е бил в хотел „Четири сезона“. Изпълнителят и приятелката му са отседнали в Airbnb на 9 март, а на следващата вечер, когато Селена е трябвало да си отиде, Джъстин и негови приятели са отседнали в хотел „Westin“, откъдето също има фактура:

И на двете места не се споменава името на Бийбър, тъй като той е използвал псевдонима Майк Уолъри, за да не привлича внимание. Въпреки това става дума за много сериозни доказателства.

Според популярния изпълнител, обвинителната му е решила, че той е отседнал в хотела, след като е попаднал на пост в Туитър, публикуван на 10 март, в който негова почитателка казва, че го е видяла. Бийбър обаче не е бил гост на хотела, а само е вечерял в ресторанта. Той вече е разговарял с управата на хотела и те са готови да потвърдят, че по това време не е бил наел стая там.

Джъстин Бийбър завършва дългата си поредица постове със закана, че ще предприеме съдебни действия срещу анонимната обвинителка:

Всяко обвинение в сексуален тормоз трябва да бъде приемано сериозно, затова и беше необходимо да отговоря. Фактите обаче показват, че тази история е невъзможно да се е случила, затова ще работя с Туитър и властите, за да предприема съдебни действия.

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли Болдуин (вече Бийбър)
Снимка: Getty Images

Джъстин Бийбър, който наскоро се ожени за племенничката на Алек Болдуин Хейли Болдуин и стана част от силно религиозното семейство на актьора Стивън Болдуин (звезда от „Обичайните заподозрени“), през последните месеци се опитва да изчисти имиджа си. Той вече се извини за скандалите, от които стана част и е изключително благодарен на съпругата си, която му помага да променя живота си.