Диана Димитрова за последен път изигра на театралната сцена ролята на Ирина от романа "Тютюн", като по този начин (засега) се сбогува с колегите си от постановката и с българската публика.

Причината Димитрова към момента да сложи край на актьорската си кариера, е, че заминава в чужбина, където ще учи в престижна академия за анимация.

„Приета съм в една от най-добрите академии в света за анимация! Успях да се преборя на изпитите!“, похвали се преди време актрисата, когато съобщи, че планира да замине в чужбина, където да учи и работи.

„Колко са случайни случайностите? Снощи излязох на театралната сцена за последно в ролята на Ирина. Последното ми представление беше на рождения ден на Димитър Димов. Отишъл си е на 1-ви април и по някаква случайност, аз съм родена на 1-ви април“, пише сега актрисата в Инстаграм профила си.

„От премиерата в края на 2021 година ни се случиха 65 представления в препълнени зали, посетихме и вдигнахме духа на 30 български града, а снощи играхме за 11-ти път в София. Благодаря Ви, че останахте, въпреки задуха. Как така, няма държавни средства да се оправи тази вентилация, не знам. През годините, особено последната си задавах много въпроси, на които отговор няма. Благодаря и на колегите, че стоически издържаха. Снощи трудно се сбогувахме. Доста трудно. От тази раздяла боли най-много.“, допълва тя.

„Факт е, че направихме, нещо огромно за българския театър и умните зрители го знаят. Умният зрител различава истината от фалша, различава театъра от халтурата. Тази роля взе голяма част от времето, съня и нервите ми, но ми даде повече. Даде ми приятелства, които остават за цял живот. Даде ми обичта на зрителите. Даде ми и безценен опит. Опит, който ме направи още по-силен човек. "ТЮТЮН" беше любимият роман на баба ми. Колко да е случайно, това? Благодаря Ви“, признателна е актрисата.