"Искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната жалка кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите, които получих от побоя на 14.11.2017 г. и в същото време да излъска имиджа на насилника. Напомням, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийска районна прокуратура" - това пише актрисата Диана Димитрова в позиция, изпратена до медиите, която е цитирана от bTV Новините.

Съобщението на актрисата е във връзка с изпратеното на 27 март отворено писмо до медиите на 31 души от екипа на сериала „Откраднат живот“, които по думите на актрисата „твърдят“, че над нея не е имало побой.

„Това се оказа фалшива новина, защото от Call Sheet, който е официален документ и вече показах публично, става ясно, че 20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден. Това обаче съвсем не е всичко. Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала „Откраднат живот“, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му“, пише Димитрова.

„Жената, която лъжесвидетелства, след като се представи за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г, е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите ми да участват в този фарс. На този етап четирима свидетели от екипа на „Откраднат живот“ застават с имената си и опровергават написаното в писмото. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден“, посочва Димитрова.

Актрисата приложи във Фейсбук профила си коментар на Стефан Геков, който е 2-ри асистент камера на сериала, както и на реквизитора Михаил Чехларов.

 

"В държава, в която изверговщината предпочита да пази неутралитет, се развиват мижитурките. И пак да повторя - това, че побоят е с изтекла давност, не значи, че насилникът е невинен. Трябва да се знае, че топлият юли ще се превърне в мразовит януари за онези, които ще бъдат подведени под отговорност по чл. 290, когато отидем в съда, защото аз ще обжалвам отказа на прокуратурата да бъде образувано производство. Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча. Най-вече заради онези жени, които се страхуват да говорят за насилието и в момента прикриват синините си с фон дьо тен", посочва Диана Димитрова.

Вижте повече за Диана Димитрова в следващото видео: