Един от най-забавните образи в „Хари Потър“ е Дебелата дама – жив портрет, който охранява входа на общата стая на „Грифиндор“ и допуска само хората, които знаят паролата. Една от актрисите, която изпълнява ролята, е британската комедиантка Доун Френч. Наскоро Френч съобщи, че е качила 45 килограма и изобщо не ѝ пука.

62-годишната жена се определи като „бъчва“, след като качи 45 килограма.

Снимка: Getty Images

Отново съм заприличала на бъчва“, сподели тя в подкаста си. „Но знаете ли какво? Скоро ще съм на 63 години и изобщо не ми пука. Ни най-малко, поне докато мога да ходя.

През 2014 г. актрисата отслабна значително и много хора предполагаха, че е заради раздялата ѝ със съпруга ѝ, с когото имаха брак от 25 години. По-късно тя разкри, че лекарите са я накарали да отслабне, за да се подложи на операция.

Доун на сватбата си през 1984 г.
Снимка: Getty Images

Не ми се наложи да използвам магическа пръчка“, обясни актрисата тогава. „Просто ядях безвкусна нискокалорична храна и правех изтощителни разходки. Свалих близо 50 килограма и се подложих на операцията. Чудесно, всичко беше с практична цел.

След като здравето ѝ е укрепнало, актрисата вече не иска да се лишава от нищо.

Снимка: Getty Images

Никога не е имало нещо в тялото ми, което да не харесвам, дори когато бях наистина дебела“, разкри тя. “И отказвам да бъда насилвана да не се харесвам.

Актрисата прави това изявление във време, в което целият свят се възхищава на трансформацията на певицата Адел и актрисата Ребъл Уилсън, които отслабнаха драстични.

Когато отслабнах много пъти се ядосвах, защото хората идваха и ми казваха, че изглеждам много добре“, каза тя. „Какво означава това, че преди съм изглеждала ужасно? Аз обаче не се нуждая от одобрението и снизхождението на хората.

Снимка: Getty Images

Освен с ролята си в „Хари Потър“, Даун Френч е известна със сериала „Свещеникът от Дибли“, в който изпълнява главната роля. Сериалът се излъчваше във Великобритания между 1998 г. и 2015 г.