Най-голямото биологично дете на холивудските актьори Анджелина Джоли и Брад Пит се ражда като момиче в Свакопмунд, Намибия, на 27 май 2006 година. На 3 години започва да носи момчешки дрехи. На 9 вече напълно осъзнава, че не се чувства добре в женското си тяло и иска да й казват Джон, а не Шайло Нувел, както е рожденото й име. А през последната година звездното дете преминава и през хормонална терапия, която да трансформира тялото му и да му помогне да заприлича още повече на момче.

Снимка: profimedia.bg

Анджелина Джоли винаги е подкрепяла избора на Шайло – от  момчешките дрехи до името и хормоните. През 2010 г. в интервю за Vanity Fair 44-годишната актриса заявява, че Шайло винаги е харесвала да се облича като момче и че това не е проблем за нея или бившия й вече съпруг Брад Пит.

септември 2011 г. - тук Шайло е на пет и вече се облича като момче.
Снимка: profimedia.bg

 „Тя обича анцузи и костюми. Така че обикновено облича костюм с вратовръзка, яке, спортни панталони или анцузи. Тя обича да се облича като момче. Тя иска да е момче. Така че трябваше да подстрижем косата й. Смята, че е като братята си. Нито аз, нито Брад искаме да й казваме какво да прави или да чувства. Трябва да намери своето собствено място.“

Брад Пит е по-резервиран в коментарите си относно транссексуалността на своята дъщеря, а медиите отвъд Океана пишат, че той не е особено щастлив от избора й в живота. Израснал в консервативно баптистко семейство, 55-годишният актьор не харесвал идеята тя да се облича с дрехи, които прилягат на човек от срещуположния пол и отказва да приеме решенията й относно гардероба.

В едно от спорадичните му изказвания за най-голямото си биологично дете в шоуто на Опра Уинфри, Пит обяснява, че тя се обръща единствено, ако я нарекат Джон или Питър.

Юли 2015 г. - Шайло вече е на 9 години.
Снимка: profimedia.bg

Малко преди да навърши 13 години, Шайло помолила за хормонална терапия с мъжки хормони. Пит бил против тази процедура да бъде извършвана на такава крехка възраст, а Анджи била тази, която платила за терапията.

10 октомври 2019 г.
Снимка: profimedia.bg

Джоли и Пит се запознават на снимачната площадка на филма „Мистър и мисис Смит“, докато Брад все още е женен за звездата от „Приятели“ Дженифър Анистън. През 2006 г. Анджи признава, че е бременна от екранния си партньор. Двамата имат 6 деца – 3 от които биологични, а останалите 3 – осиновени. През 2016 г. актрисата съвсем ненадейно подава молба за развод, а по-късно обвинява бившия си в насилие. Случаят не беше коментиран от 55-годишния секссимвол до този момент.

В интервю от последните дни Брад говори открито за раздялата си с актрисата, за проблемите с алкохола и случката, в която той бил в нетрезво състояние на борда на частен самолет, когато нападнал сина им Мадокс, докато той се опитвал да се намеси в спора между родителите си.

Снимка: Getty Images

„Като акт на прошка към самия себе си, осъзнавам всичките си избори, които съм направил и не се гордея с тях, че ценя тези грешки, защото те доведоха до някаква мъдрост, която доведе до нещо друго. Не можеш да имаш едното без другото."

А проблема с пиенето актьорът разглежда като „услуга“, която е направил за себе си, както и като „бягство“, което му е било необходимо до известна степен.