Дъщерята на Брук Шийлдс - Роуън, облече червената рокля от Златните глобуси през 1998 г. на майка си за своя абитуриентския бал. Точно този тоалет е носила майка й за церемонията преди 23 години. 

„Мислех, че когато бях номинирана за „Златен глобус “и носех тази рокля през 1998 г. е била специална вечер за мен. Но нищо не би могло да ме подготви да видя дъщеря си да я носи на бала си“, написа актрисата в Инстаграма си. Тя добави и че това я прави горда майка. 

Брук Шийлдс, който сега е на 56 години, два пъти е номинирана за "Златен глобус" за участието си в сериала Suddenly Susan (1996–2000). През 1998 г. наградата взема звездата на сериала „Али Макбийл“ Калиста Флокхарт.

На церемонията Шийлд се появява с впечатляваща червена рокля, яркочервено червило и лак за нокти. Диамантените пръстени, които се виждат на лявата й ръка, най-вероятно са от тогавашния й съпруг Андре Агаси, с когото се разведе през 1999 година.

Снимка: instagram.com/brookeshields

За абитуриентския бал 18-годишната Роуън - която е по-голямата дъщеря на Шийлдс от съпруга си Крис Хенчи, избра по-светъл грим с неутрални нюанси както на устните, така и на ноктите си. Тя добави черна чанта Hermès и типичната за абитуриентките гривна с цвете на ръката. 

Снимка: instagram.com/brookeshields