Тони Канал, Мики Стийл, Дюк Ериксън, Крис Стайн и Джеръми Дейвис* са световноизвестни музиканти! Не бързайте да "късате” самочувствието си на меломани, ако тези имена нищо не ви говорят. Всички тези музиканти свирят в банди, а когато става въпрос за група, та била тя и от двама изпълнители, винаги ще един ще бъде по-популярен, по-магнетичен, по-секси и по-влиятелен от другите – лицето на бандата!

Откакто рокът съществува, големите сцени по света приемат тежестта и разнообразието на стотици хиляди фенски сутиени, захвърлени по култови фронтмени на легендарни банди. И изброяваме - Джим Морисън от The Doors, Аксел Роуз от Guns N’ Roses, Боно от U2, Мик Джагър от The Rolling Stones, Кърт Кобейн от Nirvana и много (МНОГО!) други.

В същото време обаче на същите тези големи музикални сцени гордо се вихрят и талантливи притежателки на сутиени – фронтдамите на рока! Те може и да не посрещат залпове от мъжко бельо на сцената (и по-добре!), но сме убедени, че с гласовете и визиите си са провокирали милиони да ги разсъбличат с очи. Култовите предводителки на музикалните банди са обект на възхищение и от страна на жените по света. Модни икони и/или музикални вдъхновителки – представяме ви някои от най-готините мацки в рока!

* Тони Канал е басистът на No Doubt, Мики Стийл е от легендарната дамска банда The Runaways, Дюк Ериксън свири на бас, китара, кийборд и перкусии в Garbage, Крис Стайн е китаристът на Garbage, a Джеръми Дейвис е басистът на Paramore.

Хейли Уилямс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-актуалното момиче в рока! Хейли е гласът, лицето и... косата на Paramore. Гласовитата изпълнителка e идол на милиони момичета по света, милиони момчета мечтаят да тя да е тяхното момиче, а ние и казваме "евала прическа!" и си пускаме "CrushCrushCrush".

Гуен Стефани

Гуен Стефани Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Едно време Гуен пееше, че е "просто едно обикновено момиче", но вече не може да ни заблуди – тя е икона! Характерният й глас, енергията й на сцената и разпознаваемият й стил я издигнаха във висините не само в музиката, а и в модата. Две неща – червено червило и каре! И "Ex-Girlfriend" на МАКС...

Шърли Менсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Подобно на двете предхождащи я в днешната плейлиста дами, Шърли Менсън е чаровен притежател на онзи тип гласове, които веднъж зарадвали ухото ти, никога не могат да бъдат сбъркани. Бялата кожа, огромните зелени очи и едновременно настръхващия и приласкаващ глас са тройното оръ(Д/Ж)ие на певицата. Убедени сме, че едно „здравей” от нейната уста може да прозвучи едновременно, като „приятно ми е да се запонзаем” и „ще те намушкам с еленски рога”.

Джоан Джет

Джоан Джет Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя обича рокендрола, а всички фенове на тази музика обичат нея. Джоан Джет – култовата основателка на The Runaways, още преди десетилетия доказа, че можеш да изглеждаш суперсекси с як тишърт, джинси и двойна доза молив за очи. И да си по-разпознаваем от секси вокалистката на бандата си...

Деби Хари

Деби Хари Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Едно време „зайчетата” на Плейбой явно са били не само секси, а и класни. Фронтдамата на Blondie е била представител на този „животински” вид, а днес е една от легендарните мацки в рок музиката. Въпреки че вече е на 68 години, Хари си запазва титлата секссимвол. Кожата, очите и косите може и да остаряват, но погледът – никога.

 

Милена Славова

Милена Славова Снимка: Facebook

 

И ние сме дали нещо на света! По-скоро Милена е дала нещо на света, а именно - готина музика и идеята за прическата на Хейли Уилямс :) Българската рок кралица днес се доказва и като лъвица в риалитито "Африка" по bTV.