Тони Канал, Мики Стийл, Дюк Ериксън, Крис Стайн и Джеръми Дейвис* са световноизвестни музиканти! Не бързайте да "късате” самочувствието си на меломани, ако тези имена нищо не ви говорят. Всички тези музиканти свирят в банди, а когато става въпрос за група, та била тя и от двама изпълнители, винаги ще един ще бъде по-популярен, по-магнетичен, по-секси и по-влиятелен от другите – лицето на бандата!

Откакто рокът съществува, големите сцени по света приемат тежестта и разнообразието на стотици хиляди фенски сутиени, захвърлени по култови фронтмени на легендарни банди. И изброяваме - Джим Морисън от The Doors, Аксел Роуз от Guns N’ Roses, Боно от U2, Мик Джагър от The Rolling Stones, Кърт Кобейн от Nirvana и много (МНОГО!) други.

В същото време обаче на същите тези големи музикални сцени гордо се вихрят и талантливи притежателки на сутиени – фронтдамите на рока! Те може и да не посрещат залпове от мъжко бельо на сцената (и по-добре!), но сме убедени, че с гласовете и визиите си са провокирали милиони да ги разсъбличат с очи. Култовите предводителки на музикалните банди са обект на възхищение и от страна на жените по света. Модни икони и/или музикални вдъхновителки – представяме ви някои от най-готините мацки в рока!

* Тони Канал е басистът на No Doubt, Мики Стийл е от легендарната дамска банда The Runaways, Дюк Ериксън свири на бас, китара, кийборд и перкусии в Garbage, Крис Стайн е китаристът на Garbage, a Джеръми Дейвис е басистът на Paramore.