Американският актьор Чадуик Боузман, изиграл главната роля във филма "Черната пантера" от 2018 г., е починал вчера в дома си в Лос Анджелис.

Той загуби четиригодишна битка с рак на дебелото черво, съобщава Ройтерс. В официалното съобщение се посочва, че Чадуик Боузман е бил диагностициран с рак на дебелото черво в стадий 3 през 2016 г.

Боузман изиграва редица персонажи, свързани с преодоляването на расовите бариери в Америка.

Започва да се снима в телевизията, а след това и в киното и придобива известност с участието си във филми като „Номер 42-ри“, „Капитан Америка: Войната на героите“, „Отмъстителите: Война без край“.

Но най-запомнящата се е ролята на Т'Чала – крал на измисленото африканско кралство Ваканда, във филма „Черната пантера“.

Снимка: Getty Images

"Черната пантера" се превърна в един от филмите с най-големи приходи за годината и получи шест номинации за „Оскар“, печелейки три от тях.

Научете повече по темата в сайта btvnovinite.bg:

Междувременно много известни личности и колеги на Чадуик писаха в социалните мрежи, за да изкажат съболезнования на семейството й близките и за да подчертаят таланта на актьора.

Колегата на Боузман от "Отмъстителите: Война без край" Марк Ръфало написа в Туитър „Какъв мъж и какъв огромен талант. Братко, ти беше един от най-големите величия и величието ти едва започваше. Господи обичам те. Почивай в мир, кралю.“

 

Анджела Басет, с която си партнират в „Черната пантера“ пък написа в Инстаграм „Посвещението на този млад мъж беше вдъхновяващо, усмивката му заразителна, талантът му нереален. Така че отдавам почит на този красив дух, съвършен артис, одухотворен брат ... „ти не си мъртъв, а отлетял надалеч ...“. Всичко, което притежаваше, Чадуик, ти го раздаде. Почивай сега, мили принце.“

 

Кандидатът за вицепрезидент на САЩ Камала Харис също написа мили думи за Чадуик, споделяйки снимка с него „Сърцето ми е разбито. Моято приятел и колеца Чадуик Боузман беше брилянтен, любезен, начетен и скромен. Тръгна си твърде рано, но животът му успя да промени нещо. Изпращам искрените си съболезнования на семейството му.“