Братята Йордан и Петър са първата двойка, която напусна "Бягство към победата 2: Съкровището". Двамата имаха много проблеми с навигацията и стигнаха последни до крайната точка в състезанието. А това им струва участието.

Макар и двамата да бяха в много добра физическа форма, допуснаха няколко грешки по трасето - предовериха се на указанията на хората, които питаха за посоката. В търсене на река Ерма, те се насочиха към Смолян. Целта им всъщност беше Ждрелото на река Ерма край Трън. Изгъбеното време им струваше скъпо!

Йордан и Петър са братя, като разликата помежду им е три години в полза на Йордан. Макар да са родени в различни градове, това, което ги свързва, е морето, до което са израснали.

Детството им е преминало в множество премествания, което ги е превърнало и в най-добри приятели.

 

Възпитани са винаги да са в помощ на хората. Твърдят, че се познават отлично, но се надяват чрез „Бягство към победата“ да разберат нещо за другия, за което до този момент не са подозирали.

Йордан е от град Варна. Работи в IT сферата от над 20 години, като в момента е на ръководна позиция. По-разговорливият от двамата братя е, но има същите хобита като Петър.

Петър е от град Русе. Работи като вътрешен одитор, като същевременно е и ръководител на доброволно формирование за гасене на пожари. Харесва планински преходи, колоездене и колекционира автомобилни модели.