Yettel  предоставя възможност на хора, засегнати от конфликта  в Украйна, да кандидатстват за всички налични отворени позиции в компанията. За тях могат да кандидатстват всички регистрирани като бежанци в Службите за временна закрила, които притежават подходящите за съответните позиции квалификация и опит и са над 18-годишна възраст. По този начин потърпевшите от конфликта в Украйна имат шанс да започнат реална работа в технологична компания в страната и да изградят нов живот извън родината си.

Продължаващата безпрецедентна ситуация поставя на изпитание не само засегнатите от конфликта, но и нашата човечност и съпричастност. Като социално отговорна компания и един от най-големите работодатели в страната, фокусът ни винаги е бил и ще бъде върху хората, които са в сърцето на всичко, което правим. Отваряме врати за всички украински бежанци, за да ги подкрепим в този труден за всички момент и им помогнем да поставят ново начало”, каза Галина Чулева, главен директор „Хора и култура” на Yettel България.

Отворените за кандидати свободни работни места са както в столицата, така и в други градове в страната и включват позиции в различни отдели на компанията като администрация, обслужване на клиенти, маркетинг, складово обслужване, продажби, финанси, човешки ресурси, IT и разработка на софтуер, и др.

Кандидатите ще преминават през стандартна процедура за подбор на служители. В зависимост от позицията, одобрените ще могат да започнат работа, като ще се възползват от всички предимства и социални придобивки, предоставяни на останалите служители на Yettel. 

Освен това в първите месеци след назначението им в компанията те ще получават и допълнителна подкрепа във вид на надбавка за наемане на жилище, грижи за децата и уроци по български език, която да подпомогне тяхната релокация и успешно интегриране в компанията и България.

Повече за наличните възможности за работа в Yettel кандидатите могат да открият на сайта на компанията, а за въпроси, свързани с допълнителната подкрепа и консултация по процеса на кандидатстване, могат да пишат на [email protected].

Снимка: Yettel

Инициативата е поредна стъпка от страна на телекомуникационната компания в подкрепа на засегнатите от кризата в Украйна. Още в първата седмица от конфликта Yettel осигури безплатни международни разговори между двете страни и безплатен роуминг, както и предостави безвъзмездно предплатени карти за мобилен интернет за бежанците от Украйна, пребиваващи у нас.

Служителите на компанията също директно застанаха зад каузата. В рамките на инициатива, организирана от фондация „Три жени” и неправителствената организация „Мати Украйна”, служителите събираха и дариха помощи за бягащите от войната украински граждани, които пристигат в България, както и за украинците на територията на Украйна. За тях бяха дарени вещи от първа необходимост, вкл. дрехи, храна, детски играчки, одеяла и завивки, санитарни материали и др.

  • "Украинците не са тълпа, а армия!": Коя е Олена, жената до украинския президент Зеленски?
  • Шон Пен е обмислял да "хване оръжието", за да се бие с руснаците в Украйна
  • "Великден заедно": Над 20 музикални и визуални артисти се включват в благотворително събитие за украинските бежанци
  • Холандци създадоха лалета с цветовете на Украйна
  • Победителите в "Евровизия" Maneskin с песен в подкрепа на Украйна
  • "Пинк Флойд" с първа нова песен от 28 години насам - в подкрепа на Украйна
  • Помните ли момиченцето в червено от "Списъкът на Шиндлер"? Днес тя помага на украински бежанци
  • "Умора на материала" - чешки автор повдига завесата към ужасната истина за бежанците
  • Кръщене по време на война: малката Саломе
  • Жерар Депардийо осъди "безумните и неприемливи ексцесии" на Путин в Украйна