Американската компания ROOM има добра идеята - да пусне нов лимитиран продукт на пазара, с който да намали стреса в офиса. Иновативната идея е всяка компания да инсталира кабината за медитация "The Calm Booth", където служителите да могат да се отпуснат, да намерят малко спокойствие през дългия и интензивен откъм задачи ден, да четат книга, да слушат музика или наистина да медитират.

Снимка: Profimedia

Кабината за медитация позволява на служителите да се отърват поне за малко от стреса и шума на работното място, с който се сблъскват всеки ден. Звукоизолирана кабина е създадена от над 1000 рециклирани пластмасови бутилки, като интериорът й е проектиран така, че допълнително да създава успокояваща атмосфера, потапяйки служителите "в природата".

Снимка: Profimedia

Смятаме, че една добра селекция от музика за медитация и книги за майндфулнес само биха допълнили изживяването вътре, докато навън работният процес продължава да кипи с пълна сила. Към който впоследствие човек да се върне много по-освежен, отпочинал и зареден.

Снимка: Profimedia

Защо е полезно да медитираме на работа?

Инвестирането в психичното благосъстояние на служителите може да намали стреса на работното място и да подобри продуктивността. Предоставянето на хората на пространство, където да намерят спокойствие в ежедневието, създават по-щастлива и по-здрава работна среда. А оттам и по-високи резултати.

Снимка: Profimedia

Около 20% от служителите напускат работа поради прекалено голям стрес, над 1 млн. служители излизат в болничен поради стрес, свързан с работата, а 300 млрд. долара годишно струва стреса на работното място на компаниите в САЩ.

Снимка: Profimedia

Сериозни цифри, които лесно могат да бъдат редуцирани с намаляване на стреса в офиса.