На 5 септември австралийците отпразнуваха Деня на бащата, но за австралийския актьор Хю Джакман този ден не беше празник. Звездата от филмите за „Х-мен“ сподели в социалните мрежи, че е загубил баща си Кристофър Джон Джакман.

„В ранните часове на Деня на бащата, баща ми спокойно си отиде“, написа актьорът. „И макар да има много тъга, аз съм изпълнен с благодарност и любов. Баща ми беше, казано накратко, невероятен. Той посвети живота си на семейството си, на работата си и на Бог. Надявам се, че сега е в мир с Бог.“

Хю Джакман има за какво да е благодарен на баща си. Той е споделял, че още когато е бил 8-годишен майка му е напуснала семейството, за да се върне в родната си Англия. От този момент малкият Хю и двамата му братя са отглеждани единствено от баща им.

Кристофър Джон Джакман с втората си съпруга
Снимка: Getty Images

Може би именно по тази причина за Кристофър Джон Джакман семейството е било на първо място, какво разкри Хю в интервю през 2012 г.

„Струва ми се, че той е живял с някакви съжаление, че в неподходящ момент от живота си е обръщал по-голямо внимание на кариерата си, отколкото на семейството си. Очакваше от мен да поправя неговата грешка. По своя ненатрапчив начин винаги ми е напомнял, че това е най-важното нещо.“

Хю Джакман е женен за австралийската актриса Дебора-Лий Фърнес. След като откриват, че тя не може да има деца, Хю и Дебора решават да осиновят. Днес те имат две осиновени деца, момче и момиче, които са на 21 и на 16 години.