Този януари вдъхновеният от действителен скандал "Бомба със закъснител" ни кани да надникнем зад кулисите на най-могъщата и противоречива медийна империя на всички времена.

Снимка: Бомба със закъснител

Три емблематични за нашето време актриси – Никол Кидман, Чарлийз Терон и Марго Роби ще ни направят свидетели на разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на Роджър Ейлс, създателя на "Fox News".

Снимка: Бомба със закъснител

В "Бомба със закъснител" носителката на "Оскар" Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън. Работата на дългогодишната водеща във "Fox News" е спъвана системно, а в крайна сметка е и уволнена, след като отблъсква сексуалните намеци и настъпления на изпълнителния директор Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за сексуален тормоз срещу Ейлс. 

Снимка: Бомба със закъснител

Впоследствие към нея се присъединяват множество жени, сред които и противоречивата, доста популярна водеща Мегън Кели, в чиято роля влиза носителката на "Оскар" Чарлийз Терон. Кели е една от звездите на "Fox News", която не се свени да коментира сексисткото поведение на Доналд Тръмп – тогава все още кандидат за президент на САЩ, но за да не навреди на кариерата си, дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс, въпреки че лично е пряка жертва на поведението му.

Снимка: Бомба със закъснител

Номинираната за "Оскар" Марго Роби изиграва младата Кейла Посписил – събирателен образ на няколко жени. Кейла е амбициозна и интелигентна, но в същото време доста наивна и страда от илюзии по отношение на истинските мотиви на Ейлс да ѝ помогне да се издигне в кариерата.

Снимка: Бомба със закъснител

Роджър Ейлс се присъединява към медийната империя на Рупър Мърдок Fox през 1996 г., като създава и оглавява "Fox News". Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати, като по данни от 2015 г. цели 81,4% от всички телевизионни потребители са абонирани за "Fox News".

Снимка: Бомба със закъснител

Въпреки че слуховете за поведението на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства излиза наяве едва през 2016 г., когато избухва скандалът, предизвикан от делото на Гретчен Карлсън. В "Бомба със закъснител" в ролята на Роджър Ейлс влиза виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си. 

Снимка: Бомба със закъснител

Сценарист на "Бомба със закъснител" е Чарлз Рандолф – носител на "Оскар" за оригиналния сценарии на финансовата драма "Големият залог", а режисьор е Джей Роуч ("Смяна в плана"), който споделя: 

"Важно е да помним, че Роджър Ейлс напусна "Fox News" през юли 2016, а историята за Харви Уайнстийн излезе в "The New York Times" през октомври 2017. Цялата траектория на Ейлс във "Fox News" се случи преди избухването на движението #MeToo, което започна с излизането на материала за Уайнстийн". 

Снимка: Бомба със закъснител

Освен невероятните Никол Кидман, Чарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в ролите ще видим още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Макинън, Малкълм Макдауъл, Алис Ив и други.

Снимка: Бомба със закъснител

 

"Бомба със закъснител" излиза в кината на 10 януари 2020 г. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.