Повече от десетилетие след смъртта си Майкъл Джексън ще бъде обект на високобюджетен биографичен филм, като според „Дедлайн“, зад него застава един от най-добрите режисьори в киноиндустрията - Антоан Фукуа.

Биографичният филм за Майкъл Джексън, една от най-големите музикални звезди, ще започне да се снима тази година, но все още не е потвърдено кой ще изпълнява главната роля на Краля на попа.

Според Entertainment Weekly от киностудията Lionsgate са привлекли режисьора на „Еманципация“ Антоан Фукуа за режисьор на предстоящия филм за Майкъл Джексън, който ще е посветен на пътя и музиката на суперзвездата. Фукуа е най-известен със съвместната си работа с Дензъл Уошингтън, включително във филмите "Тренировъчен ден" и двата филма "Equalizer".

Снимка: Getty Images

Продуцентът на "Бохемска рапсодия" Греъм Кинг стои зад продукцията, а сценаристът на "Гладиатор" Джон Логан пише сценария.

"Първите работи в моята кариера бяха музикални и все още чувствам, че съчетаването на киното и музиката е дълбока част от това, което съм", казва Фукуа.

Снимка: Getty Images

"За мен няма изпълнител със силата, харизмата и чистия музикален гений на Майкъл Джексън. Бях повлиян да правя музикални видеоклипове, като гледах работата му - първият чернокож изпълнител, който доминираше в MTV. Неговата музика и образи са част от моя мироглед. Шансът да разкажа историята му на екрана заедно с музиката му е неустоим", допълва режисьорът.

Животът на поп иконата обаче е изпълнен с противоречия, между които тежки обвинения в сексуално насилие над деца. Но Lionsgate обяви, че филмът ще "изследва всички аспекти на живота на Майкъл“.

Снимка: Getty Images

"Филмът ще даде на публиката неразказван досега и задълбочен портрет на сложния човек, който се превърна в Крал на попа".

Първият биографичен филм за Майкъл Джексън се прави с благословията на наследниците на покойния музикант. Очаква се филмът да обхване основните моменти от кариерата на Майкъл като фронтмен на групата „Jackson 5“ и доминирането му през 80-те години като най-продавания изпълнител на всички времена.

Снимка: Getty Images

Пресъздаването на основополагащите музикални видеоклипове към "Thriller", "Bad" (18-минутен епичен клип, направен от Мартин Скорсезе) и "Black or White" не е потвърдено, но би било невероятно да се види през опитното око на Фукуа.

Известен е фактът, че през 1993 г. малко момче обвинява Краля на попа в сексуално насилие, с което поставя началото на дългогодишните твърдения за педофилия, които преследват музиканта през цялата му кариера. Случаят е уреден, като Джексън изплаща 23 млн. долара, за които се отбелязва, че не са признание за вина, но десет години по-късно обвиненията стават още по-ожесточени.

Снимка: Getty Images

През 2005 г. Майкъл Джексън се изправя пред съда за обвиненията в тормоз и изнудване в допълнение към други свързани обвинения. В крайна сметка съдебните заседатели признаха Джексън за невинен по всички обвинения, посочвайки като проблем хронологията на обвиненията. Биографичният филм вероятно ще се занимава с това събитие, особено след като в крайна сметка съдът призна певеца за невинен.

Други скорошни биографични филми, сред които "Искам да танцувам с някого" за Уитни Хюстън и "Елвис" с Остин Бътлър, се опитаха да балансират между добрите и лошите страни от живота на най-известните ни изпълнители. Използвайки тези филми като шаблон, заедно с високо оценения "Бохемска рапсодия", екипът зад камерата е готов да превърне биографичния филм за Майкъл Джексън в реалност.

Снимка: Getty Images

Греъм Кинг и Джон Логан от години обмислят биографичен филм за Майкъл Джексън като страстен проект. Преди това екипът е работил заедно по "Авиаторът" - друг биографичен филм за исторически противоречива личност, ексцентричния милиардер Хауърд Хюз. Работата по филма за Джексън започва през лятото, след като Антоан Фукуа приключи със снимките на "Equalizer 3" с Дензъл Уошингтън, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Майкъл Джексън в следващото видео: