Няма човек, който да не е чувал за „Краля на попа“, но скоро може би ще имаме възможност да се запознаем по-подробно с невероятната му история, изпълнена с успехи, но и изключително тъжна в същото време. Продуцентът Греъм Кинг е решил да направи биографичен филм за големия изпълнител и киноманите тръпнат в очакване, защото той продуцира и изключително успешния филм „Бохемска рапсодия“, който стана един от най-печелившите биографични филми в историята.

За сценарист на предстоящия филм е избран Джон Логън, чието дело са сценариите на „Гладиатор“ и „Авиаторът“. Той казва, че няма да представя „изчистена“ версия на живота на Майкъл Джексън, но не обясни до каква степен ще засегне обвиненията в педофилия и сексуален тормоз.

Снимка: Getty Images

Темата за обвиненията срещу Джексън се разпали с пълна сила отново, след като HBO излъчиха филма си „Да напуснеш Неврърленд“, в който припомниха за скандала, белязал последните години от живота му. Филмът се превърна в истинска сензация и дори спечели награда „Еми“, но наследниците на Майкъл не останаха доволни. Те заведоха дело срещу HBO на стойност 100 милиона долара.

Майкъл Джексън почина внезапно преди 10 години, но въпреки това не изглежда скоро да бъде забравен. Освен предстоящия биографичен филм и „Да напуснеш Невръленд“, историята на Майкъл Джексън ще се появи като мюзикъл на сцена. Премиерата на постановката на Бродуей е предвидена за пролетта на следващата година.