След като множество източници потвърдиха, че Парис Джаксън е напуснала демонстративно модното ревю на Dior в събота, дъщерята на Майкъл Джексън излезе с официално изявление в профила с в Туитър, в което обяснява мотивите си да си тръгне.

Представянето на последната Cruise колекция на френския моден бранд превърна подиума в родео площадка с истински коне. Под ръмящия дъжд ездачи, препускаха в галоп в хиподрум шато в Шантили - прочут център за развъждане на елитни състезателни коне.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Именно конете са били причина 20-годишната Парис да стане от мястото си в публиката и да си тръгне.

„За да сме наясно, аз не съм напуснала демонстративно шоуто. Тихичко станах и излязох, без да привличам внимание, защото не съм съгласна животните да бъдат брандирани и бити с камшик. По никакъв начин не се опитвам да си създав врагове в света на модата, но аз винаги ще бъда себе си“, написа Парис в Туитър.

Именно притесненията й относно това как са били третирани конете по време на модното шоу е накарало дъщерята на Краля на попа да напусне събитието преди неговия край.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Неназован източник, близък до звездата, посочва, че звуците от малките камшици, които дамите, трябвало да използват, за да направляват конете, били силни и именно те разтревожили Парис, както и фактът, че дъждът се изливал,  а животните трябвало да „дефилират“ без никаква защита от него. Това в никакъв случай не трябвало да се тълкува като неуважение към бранда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos