След броени дни Майк Тайсън се завръща на боксовия ринг след 15 години отсъствие. Интересът към него е значителен, затова боксьорът дава доста интервюта в последно време, но едно от най-интересните неща, които сподели, е свързано с враждата му с музикалната легенда Майкъл Джексън.

В подкаста на рапъра Ти Ай Майк Тайсън сподели, че дълго време е изпитвал омраза към големия музикант заради начина, по който той се е отнесъл с него първия път, когато са се срещнали.

Снимка: Getty Images

Преди да се родят негативните чувства, Тайсън е бил почитател на големия изпълнител. Веднъж Майк Тайсън отива на концерт на Майкъл Джексън заедно с боксовия агент Дон Кинг. По това време Майк Тайсън вече е шампион, един от най-големите боксьори в света и е обявен за „най-страшния човек на планетата“.

Преди концерта Тайсън и Дон Кинг се разминават със звездата, Дон прави знака на мира към Майкъл и той му отвръща със същото. Зашеметен че среща музикалната легенда, Майк Тайсън прави същия знак, но Джексън го подминава, все едно не го е видял. И точно така се успокоява Тайсън – че е останал незабелязан.

Снимка: Getty Images

След концерта с Дон Кинг отиват на парти, на което присъства и Майкъл Джексън. Музикантът е заобиколен от най-големите имена на шоубизнеса и Тайсън трябва да си пробие път, за да стигне до него.

Когато застават лице в лице, Тайсън поздравява Джексън, но певецът само отвръща: „Изглеждаш ми познат, не съм ли те виждал някъде?“

Снимка: Getty Images

Този коментар страшно много обижда боксьора: „Това пречупи егото ми, направо ме смаза. Аз бях шампион, той трябваше да ме познае.

Тайсън не се представя и заявява, че е просто фен, след което Майкъл Джексън му обръща гръб и си тръгва.

Тази случка оставя много неприятен отпечатък в паметта на Майк Тайсън и поражда истинска омраза към поп звездата: „Бях сигурен, че се гаври с мен. Нямаше начин да не знае кой съм, само ми се подиграваше.

Снимка: Getty Images

Трябва да минат години, преди Майкъл Джексън и Майк Тайсън да се срещнат отново – този път по покана на самия Майкъл Джексън. И макар двамата да поддържат топли отношения след това, боксьорът никога не забравя тази позорна случка от началото на славата си и никога не прощава напълно на изпълнителя.

21-ви век се оказва лош и за двамата. Майкъл Джексън губи живота си, а Тайсън е осъден за изнасилване и обявява банкрут. Следващите години са изключително трудни.

Снимка: Getty Images

Напоследък обаче Майк Тайсън все по-сигурно излиза от мрачния период в живота си. Боксьорът направи много успешен моноспектакъл, който до тази година се играеше на Бродуей, а завръщането му на ринга е поредната голяма стъпка напред.